ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυρώσεις και αυστηρούς ελέγχους στις επιχειρήσεις ζήτησε ο Μητσοτάκης: Εξοντώνει πλήρως την εστίαση

1 min read
  • Μετά από έναν χρόνο που ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις της εστίασης, τώρα θα «φορτωθούν» και με πρόστιμα ..
  • Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον πρωθυπουργό να ζητάει κυρώσεις και αυστηρούς ελέγχους στις επιχειρήσεις της εστίασης. 

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει κάθε «παραθυράκι» και να μην επιτρέψει στις αμιγείς επιχειρήσεις να δέχονται ανεμβολίαστους, αλλά κυρίως θέλει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις που θα δέχονται και μη εμβολιασμένους πολίτες, ώστε να μην ξεπερνιόνται τα αυστηρά όρια που υπάρχουν για την πληρότητα του μαγαζιού. 

  • Συγκεκριμένα στη σημερινή σύσκεψη βρέθηκε στο επίκεντρο το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου.

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη το Σάββατο μπήκαν «λουκέτο» σε δύο επιχειρήσεις, λόγω παραβίασης των μέτρων που υπάρχουν για τον κορωνοϊό. 

  • Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού κυβερνητικού έργου Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Δημοσίευση στα Social Media