ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυπριακή ΑΟΖ: Μέτρα αντίδρασης από τη Λευκωσία, εμπρηστική ρητορική από την Άγκυρα

1 min read

Την ώρα που η Λευκωσία «ξεδιπλώνει» τα μέτρα αντίδρασης για την παρουσία του γεωτρύπανουστην κυπριακή ΑΟΖ και οι επιδιώξεις της Άγκυρας μεταφέρονται την Πέμπτη στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους ανακοινώνοντας ότι και δεύτερο γεωτρύπανο θα βγει στην ΑνατολικήΜεσόγειο για γεωτρήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρουεπικαλούμενη πληροφορίες του ΚΥΠΕ, είπε πως έχει τελειώσει η περίοδος των σεισμικών ερευνών ενώ παράλληλα χαρακτήρισε μπλόφα ή ρητορική τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του «Πορθητή».

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν, ο Τσαβούσογλου διεμήνυσε δε, πως η Τουρκία δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

«Εμείς αυτού τους είδους τις απειλές δεν τις λαμβάνουμε σοβαρά. Ας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Εμείς ποτέ δεν αποδώσαμε αξία σε τέτοιου είδους μπλόφες ή και ρητορικές. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει. Το επόμενο διάστημα θα στείλουμε και το άλλο μας γεωτρύπανο στην περιοχή και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Πλέον η περίοδος των σεισμικών ερευνών τελείωσε. Στέλνουμε και το δεύτερο μας γεωτρύπανο στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα διαβήματα της Κύπρου εναντίον της Τουρκιάς για τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε πως ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε λόγο για «διαμοιρασμό των αποθεμάτων της Κύπρου μεταξύ των δύο λαών».

Πρόσθεσε δε πως «για την Τουρκία και τον τουρκοκυπριακό λαό, δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου ή που υπέγραψε με άλλες χώρες». 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.