ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κύμα» αγωγών κατά του γερμανικού κράτους από πολίτες που υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους λόγω των εμβολιασμών κατά Covid

1 min read

«Κύμα» αγωγών κατά του γερμανικού κράτους έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από πολίτες που υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους μετά από τον αναγκαστικό-εκβιαστικό εμβολιασμό τους κατά Covid, χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί επαρκώς για τους κινδύνους που διέτρεχαν.

Και πώς να υπήρχε επαρκής ενημέρωση για τις τυχόν παρενέργειες από τους εμβολιασμούς αφού αυτοί ήταν επί της ουσίας υποχρεωτικοί αφού το γερμανικό κράτος όπως και το ελληνικό απαγόρευαν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών σε πολλές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες δημιουργώντας έτσι ψυχολογική και οικονομική πίεση, ώστε τελικώς να αναγκααστούν να εμβολιαστούν.

Οπως δημοσιεύσει η Frankfurter Allgemeine Zeitung ( FAZ ) «οι πρώτες αγωγές κατά του επίσημου κράτους λόγω επίσημης ευθύνης» έχουν υποβληθεί από πολίτες που έχουν υποστεί βλάβη στην υγεία τους μετά από εμβολιασμό κατά Covid.

Αρκετές αγωγές, τις οποίες χειρίζεται η δικηγορική εταιρεία Steinbock & Partner, βασίζονται σε «ανεπαρκείς πληροφορίες στις ιατρικές πρακτικές».

«Εφόσον οι γιατροί που έκαναν τον εμβολιασμό ενήργησαν ως πάροχοι υπηρεσιών κατά την έννοια του διατάγματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι υπεύθυνη για τα λάθη τους. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας απέρριψε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό.»

Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται οι αγωγές και λεπτομέρειες των καταγγελιών από τα θύματα.

Για παράδειγμα, μια 56χρονη γυναίκα μηνύει το περιφερειακό δικαστήριο της Gera λόγω των επακόλουθων συνεπειών μετά τον εμβολιασμό του προϊόντος Comirnaty από την φαρμακευτική εταιρεία Biontech με έδρα το Μάιντς τον Δεκέμβριο του 2021. Ο δικηγόρος της ζητά 226.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο «Στα μέσα Ιανουαρίου 2022, ο πελάτης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο λόγω φλεβικής θρόμβωσης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ανέφεραν επιπλοκή εμβολιασμού στις αρμόδιες αρχές. Ο ενάγων δεν ενημερώθηκε σωστά για τους κινδύνους του εμβολιασμού, ούτε για τις επιπλοκές του σε σχέση με τα λεγόμενα θρομβοεμβολικά επεισόδια, τα οποία ήταν ήδη γνωστά εκείνη την εποχή, είπε ο δικηγόρος».

Πρέπει τώρα να διευκρινιστεί στο δικαστήριο εάν η τελική ευθύνη ανήκει στο ιατρικό πρόσωπο που το χορηγεί ή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση!

Σε μια άλλη υπόθεση που παρουσιάστηκε, που υποβλήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντέτμολντ, το δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την αξίωση μιας 37χρονης γυναίκας για αποζημίωση για πόνο και ταλαιπωρία.

Σχετικά με αυτή την υπόθεση το άρθρο αναφέρει:

«Ο ενάγων εμβολιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 με το εμβόλιο κορωνοϊού Spikevax από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Moderna. Δεν έγινε συζήτηση γιατρού-ασθενούς. Τον ίδιο μήνα υπήρξε πλήρης απώλεια τριχών στο σώμα (alopecia universalis), από την οποία η γυναίκα συνεχίζει να υποφέρει».

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η δικηγορική εταιρεία που αναφέρει η FAZ, υπέβαλε καταγγελία για λογαριασμό ενός θύματος εμβολιασμού στην Βαυαρία. Αυτή η γυναίκα έλαβε επίσης το δραστικό συστατικό Comirnaty από την BioNTech.

«Δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους του εμβολιασμού», λένε οι δικηγόροι!
Η γυναίκα αυτή τη στιγμή πάσχει από «υπερκερατωτικό έκζεμα στο δεξί της χέρι», που θα την «περιορίσει σοβαρά» ως δεξιόχειρα στην καθημερινότητα.

Η αγωγή αυτή έχει επίδικο ποσό 157.000 ευρώ.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές και οι νομικές αξιώσεις πληθαίνουν. Δημιουργείται το ερώτημα πότε θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.

Στις αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί για τις βλάβες στην υγεία μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αναφέρονταν στα τέλη Ιανουαρίου δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

«Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 253 αιτήσεις αποζημίωσης λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα μυοκαρδίτιδα, φλεβική θρόμβωση και σύνδρομο Guillain-Barré».

Αναλογικά με τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων, οι αιτήσεις για την αναγνώριση της βλάβης του εμβολίου είναι σπάνιες, σημειώνει το περιοδικό. «Οι περισσότερες αιτήσεις εγκρίθηκαν στα πολυπληθέστερα ομοσπονδιακά κρατίδια της Βαυαρίας (61) και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (38)».

Πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.