ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυκλώνας Ζορμπάς: Μετρούν τις πληγές τους Εύβοια και Φθιώτιδα – Αγνοούνται τρία άτομα

1 min read

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά από τη Φθιώτιδα και την Εύβοια, με τις περιοχές να μετρούν σήμερα τις πληγές τους και την πυροσβεστική να κάνει αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό τριών ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χάθηκε στο Πήλι Ευβοίας, τη στιγμή που στην περιοχή μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου αγνοείται ο οδηγός ενός οχήματος. Η συνοδηγός πρόλαβε και βγήκε, ενημερώνοντας τις αρχές.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο περιφερειάρχηςΣτερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και ΛίμνηςΜαντουδίου.

Ο ποταμός Κηρέας κατέβασε πολύ νερό και μετά τις δύο το πρωί, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους στο Μαντούδι της Εύβοιας. Το σημείο όπου βρίσκεται το γυμναστήριο μετατράπηκε σε λίμνη, σπίτια πλημμύρισαν ενώ οι πανικοβλημένοι κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευτούν.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου δεν είναι εφικτή ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λίγη ώρα αργότερα, αντιμέτωποι με πλημμύρες βρέθηκαν και οι κάτοικοι στο Προκόπι, με το ποτάμι να περνάει μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο όχημα επέβαιναν δύο άνθρωποι.

Συναγερμός στον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη

Συναγερμός σήμανε μετά τα μεσάνυχτα και στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αταλάντη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα ενώ οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αρκετές αντλήσεις υδάτων. «Θύμα» του μεσογειακού κυκλώνα είναι καιο Θεολόγος, καθώς σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας: «Το πρόβλημα εντοπίζεται στον άξονα Αγία Άννα-Προκόπι-Μαντούδι και περνά απέναντι σε Μαλεσίνα και Θεολόγο».

«Αν δεν είχαμε προλάβει να κόψουμε την κυκλοφορία των ΙΧ στην περιοχή του Θεολόγου και τις Μαλεσίνας νωρίς τα ξημερώματα, σήμερα θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα καθώς όσοι είχαν τουριστικές κατοικίες στην περιοχή προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περάσουν μέσα από τα νερά για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα σπίτια τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η θάλασσα έχει γίνει ένα με τον οικισμό»

Ο κ. Καρακάντζας ανέφερε, επίσης, ότι στον Θεολόγο το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και πως «η θάλασσα έχει γίνει ουσιαστικά ένα με τον οικισμό». Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, που παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκκλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα με ανθρώπους πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές ήταν διαρκείς μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Θεολόγου και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκαν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πυροσβέστες, εκτός από αντλήσεις που χρειάστηκαν να κάνουν μέσα στη νύχτα, ανταποκρίθηκαν και σε κλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα μέσα στα οποία βρίσκονταν άνθρωποι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.