ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κύκλωμα ναρκωτικών θα «ντουμάνιαζε» την Αθήνα με… delivery

1 min read

Συνολικά 14 άτομα συνελήφθησαν πριν από πέντε ημέρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς κατηγορούνται πως είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε οκτώ Ελληνες και έξι αλλοδαπούς, μετά από εκτεταμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Ιλιον, Πετρούπολη, Νέα Ιωνία και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Οι δράστες υπολογίζεται πως θα αποκόμιζαν πάνω από 180.000 ευρώ από την πώληση των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί, μετά από ενδελεχείς έρευνες, κατάφεραν να διαπιστώσουν τον ρόλο του εκάστοτε μέλους στην υπόθεση ως προς τον συντονισμό, την ανεύρεση, την αποθήκευση, τη νόθευση και τη διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών. «Από τη μεθοδολογία δράσης της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, τη συνεχή αλλαγή χώρων αποθήκευσης, ειδικά τη χρήση διαμορφωμένων κρυπτών σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, την αγορά και χρήση μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων, τη χρήση κωδικών ονομασιών κατά τις επικοινωνίες τους και τη διακίνηση με το προκάλυμμα της εργασίας (διανομείς σε κατάστημα take – away) προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον 180.000 ευρώ», ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Από τις 14 έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και σε οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Κοκαΐνη βάρους 1 κιλού και 277,2 γραμμαρίων, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), βάρους 4 κιλών και 174,9 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58,3 γραμμαρίων, οκτώ αυτοκίνητα, πέντε δίκυκλες μοτοσυκλέτες, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 36.310 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο μαχαίρια, μία ναυτική φωτοβολίδα, 21 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα καταγραφικό με μια ηλεκτρονική συσκευή, μία νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, ένας τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, διάφορα κλειδιά σπιτιών και μία αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.