ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κύκλωμα λαθροδιακινητών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας διαφήμιζε την «επιχείρησή» του με βίντεο με… ευτυχισμένους μετανάστες! (video)

1 min read

Κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας ο λόγος, οι οποίοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, χρησιμοποιούσαν το βίντεο-ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, για να διαφημίζουν την επιχείρηση που είχαν «στήσει» για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών στην Ευρώπη. Μάλιστα, το εν λόγω κύκλωμα είχε και τιμοκατάλογο που έφτανε έως και τις 10.000 ευρώ το «κεφάλι».

Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου, ο βασικός διακινητής είχε στο κινητό του βίντεο τραβηγμένο πάνω σε σκάφος, στο οποίο απεικονίζονται χαμογελαστά άτομα που έχουν πληρώσει μέλη του κυκλώματος για να τους μεταφέρουν από την Ελλάδα στην Ιταλία, ενώ το οπτικοακουστικό αυτό υλικό το έδειχναν σε όποιον τούς πλησίαζε, για να τον πείσουν να πληρώσει και να τον μεταφέρουν στη γειτονική χώρα.

Με συνοδεία σκάφος του λιμενικού

  • Το κύκλωμα έδειχνε το βίντεο στους «υποψήφιους», για να τούς (απο)δείξουν με πόση ασφάλεια μπορεί να ταξιδέψει κανείς μαζί τους, ενώ τους «παραμύθιαζαν» ακόμη περισσότερο, ισχυριζόμενοι ότι σκάφος του λιμενικού, το οποίο επίσης εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο, αποτελούσε τη… συνοδεία τους μέχρι τις φιλόξενες ακτές της γείτονος!

Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό περιλαμβάνεται στη δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος και τη σύλληψη συνολικά 15 ατόμων. Έδρα του κυκλώματος ήταν το κέντρο της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε πάνω από 1.300 πλαστά διαβατήρια. Το κύκλωμα είχε τιμοκατάλογο που έφτανε ακόμη και τις 10.000 ευρώ, ανάλογα με το αν η διακίνηση θα γινόταν αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς ή οδικώς. Όλο το υλικό είναι στα χέρια των Δικαστικών Αρχών, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.