ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Πώς κοστολογούσαν την ελπίδα των άτεκνων ζευγαριών – Διάλογοι «φωτιά»

1 min read

Το κύκλωμα εμπορίας βρεφών θησαύριζε παζαρεύοντας την αγωνία άτεκνων ζευγαριών. Κοστολογούσαν την ελπίδα τους να κρατήσουν ένα μωρό στην αγκαλιά μέχρι και 30.000 ευρώ και μοίραζαν τα κέρδη.

Οι διάλογοι στις τηλεφωνικές συνομιλίες από το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη σοκάρουν. Υποψήφιες θετές μητέρες έδιναν όσα όσα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Παζάρευαν τη λαχτάρα τους να κρατήσουν ένα μωρό στην αγκαλιά όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Μαία: Υπάρχει ένα ζευγάρι εδώ στην κλινική, που ασχολούμαι εγώ προσωπικά μαζί τους, γιατρό έχουν τον δικό μας, τον…. (σημ. αναφέρεται όνομα).  Ενδιαφέρονται… τι ποσό να τους πω;
Γυναικολόγος: Πες τους 25 χιλιάρικα. Τα πέντε, θα τα μοιραστείς εσύ με το γιατρό.
Μαία: Και ο δικηγόρος από αυτά θα πάρει;
Γυναικολόγος: Ο *** (σημ: αναφέρεται όνομα δικηγόρου) έχει χωριστή αμοιβή, θα είναι επιπλέον αυτά, 2 με 3 χιλιάρικα
Μαία: Ωραία, θα μιλήσω σήμερα με τη γυναίκα.
Γυναικολόγος: Κοίταξε να έχουμε μια απάντηση όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Μαία: Δεν θα δυσκολευτούμε να φτάσουμε σε συμφωνία νομίζω. Της είχα κάνει πρόταση και πιο παλιά για υιοθεσία, αλλά ήθελε να δοκιμάσει πρώτα με παρένθετη. Δεν πέτυχε όμως.

Πετούσαν τα «σκάρτα» μωρά

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία τα μέλη του κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη διάλεγαν γυναίκες-«μηχανές τεκνοποίησης», διάλεγαν όμως και μωρά. Τα …σκάρτα, τα άφηναν στα αζήτητα, όπως αποκαλύπτεται και από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε η γεωργιανή «μεσίτρια» με «μεσολαβητή».

Γεωργιανή: Έχω «εμπορικό ενδιαφέρον» και για τα δυο παιδιά, αλλά δεν ξέρω ακόμη τι συμφωνία μπορούμε να κλείσουμε. Το ένα θα το πάρω σίγουρα, αυτό που είναι υγιές. Το άλλο δεν μπορώ να σου απαντήσω από τώρα, αν δεν μάθουμε πώς είναι στην υγεία του.
Μεσολαβητής: Θέλω να ξέρω, αλλιώς την παίρνω και επιστρέφουμε στη Βουλγαρία. Θα μας πληρώσεις και τα έξοδα για να γυρίσουμε πίσω.
Γεωργιανή: Κοίτα, έχω ήδη κάνει παζάρι για το ένα μωρό. Ας κάνεις μερικές εξετάσεις ακόμη, να μείνει λίγο στο νοσοκομείο, να δούμε πώς πάει κι αν είναι καλά και το άλλο μωρό, θα τα πάρω και τα δυο.

Έδιναν τα μωρά μόλις έβγαιναν από το νοσοκομείο

Το κύκλωμα ήταν πολύ οργανωμένο και μελετούσε την κάθε λεπτομέρεια. Με συντονισμένες κινήσεις, φρόντιζαν να περνούν τα μωρά στα χέρια των θετών γονιών, αμέσως μόλις έβγαιναν από το νοσοκομείο όπως αναφέρουν τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι αρχές. Η τηλεφωνική επικοινωνία γυναικολόγου με γυναίκα που ήθελε να πάρει ένα παιδί αποκαλύπτει του λόγου το αληθές.

Γυναικολόγος: Μετά τις πέντε το μωρό θα πάρει εξιτήριο, θα το πάρει η μητέρα του και θα περάσει από το δικηγόρο για να υπογράψει τα χαρτιά για την παράδοση της επιμέλειας. Μετά θα έρθει από εμένα για να πληρωθεί. Εσύ, πέρνα από το ιατρείο μου νωρίτερα να κανονίσουμε και το άλλο, το οικονομικό, μεταξύ μας.
Υποψήφια θετή μητέρα: Μπερδεύτηκα τώρα, η μαία μου είχε πει ό,τι το κοριτσάκι θα είναι στο γραφείο σου. Από εσένα θα πάρω το μωρό ή από τον δικηγόρο;
Γυναικολόγος: Θα σου τηλεφωνήσω σε λίγο να σου πω. Πάντως, καλό είναι να μην έρθεις σε επαφή με τη βιολογική μητέρα. Αν φτάσεις νωρίτερα, να περιμένεις λίγο να περάσει η ώρα.
Υποψήφια θετή μητέρα: Το μωρό θα είναι ταϊσμένο όταν το πάρω; Γιατί θέλω και δυο τρεις ώρες να φτάσω μετά στο σπίτι.
Γυναικολόγος: Θα τα κανονίσω όλα και θα σου πω.

Αναμένεται μάλιστα να κληθούν για κατάθεση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, πρόσωπα και πέρα από τους 12 κατηγορούμενους που φέρεται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.