ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

 Κύκλοι Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Περιμένουμε υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι στα νησιά και τα σύνορά μας για να μας αποσταθεροποιήσουν»

1 min read

Καμπανάκι κινδύνου ηχούν κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εν όψει του καλοκαιριού, προαναγγέλλοντας ότι το καλοκαίρι μπορεί η Ελλάδα να υποστεί υβριδικού τύπου απειλές είτε στα νησιά είτε στα σύνορα είτε ακόμα και στην ενδοχώρα με φωτιές στα δάση.

«Προετοιμαζόμαστε για κάθε είδους απειλές»

Στόχος, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές θα είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας: «Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πάντως όπως οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν το Υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία

Η προειδοποίηση από τους κύκλους του ΥΠΕΘΑ, έρχεται έπειτα από το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός με φόντο τις πρόσφατες προκλήσεις της Άγκυρας, με χαρακτηριστικότερη την νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τη NAVTEΧ για έρευνες του CESME στην καρδιά του Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως θα ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής για τις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πιστεύει ότι είμαστε κοντά για να πετύχουμε συμφωνία η οποία θα συμπεριλαμβάνει κυρώσεις για απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου και πως επιμέρους ενστάσεις κρατών μπορούν να καμφθούν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.