ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κύθηρα: Με ενισχυμένες δυνάμεις η Πυροσβεστική στο μέτωπο της φωτιάς

1 min read

Αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο – Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή – Και δύο ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στα Κύθηρα και το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της στο πύρινο μέτωπο.

Μολονότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, οι πυροσβέστες ανησυχούν, καθώς οι φλόγες καίνε δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηχαν στη μάχη από αέρος και δύο ελικόπτερα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστό η Πυροσβεστική επισήμως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, κάνοντας λόγο για «πολύ καλή εικόνα».

Νωρίτερα το πρωί, η Πυροσβεστική αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της απέναντι στις φλόγες. Πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Συνολικά, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στα Κύθηρα ένα 11μελές πεζοπόρο τμήμα με πλωτό του Λιμενικού και 15 πυροσβεστηκά οχήματα με τα πληρώματά τους, με έκτακτο δρομολόγιο που πραγματοποίησε το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, από τη Νεάπολη στα Κύθηρα, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.