ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Κάζο απ’ τον «Άγιαξ» και… τώρα τρέχει!

1 min read

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός έχασε στους Ζωσιμάδες με 1-0 από τον πολύ καλό ΠΑΣ Γιάννινα, που βρίσκεται μια κατηγορία κάτω και πλέον έβαλε δύσκολα όσο αφορά την πρόκριση στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ! – Ο Παμλίδης το γκολ του «Άγιαξ της Ηπείρου» που ονειρεύεται πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου 

Ένα «μείγμα» βασικών και ποδοσφαιριστών που συνήθως αποτελούν δεύτερες επιλογές, παρέταξε στους Ζωσιμάδες, ο Γιώργος Δώνης.

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χατζηθεοδωρίδης αριστερό μπακ, Αποστολάκης δεξί και ο Πούγγουρας με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Δώνης και Νούνες το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Χατζηγιοβάνης, Μπεκ στα άκρα, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καμπετσής. Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με τον Γιαννίκογλου στην εστία. Ο Μπουκουβάλας στα αριστερά της άμυνας, ο Αποστολόπουλος δεξιά και ο Σκόνδρας με τον Παντελάκη στα στόπερ. Σιόντης και Κάστρο οι δύο κεντρικοί χαφ. Καρτάλης αριστερό χαφ, Ξυδάς δεξί και στην επίθεση ο Παμλίδης με τον Κριζμάν.

«Soft» Παναθηναϊκός, «δάγκωσε» με Παμλίδη ο ΠΑΣ!

Στον τραγικό αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, όπου στην μία πλευρά ο πάγος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής μαζί με τις… λακούβες, παρουσιάστηκε ένας soft και μπλαζέ Παναθηναϊκός από την μία και ένας ΠΑΣ Γιάννινα έτοιμος για όλα από την άλλη!

Οι παίκτες του Δώνη δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχαναν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση, την ένταση, την θέληση, την εικόνα που είχαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με την φανέλα δεν κερδίζεις κανέναν, ειδικά όταν είσαι μια ομάδα που δεν έχεις την ποιότητα που απαιτείται για να παίρνεις τα παιχνίδια στο… χαλαρό. Ακόμη και όταν έχεις απέναντι σου μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.

Παρά τις προτροπές του Δώνη να παίζουν σχεδόν αποκλειστικά από δεξιά, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν από αριστερά, όπου ήταν σχεδόν απίθανο να παιχτεί συνδυαστικό ποδόσφαιρο σε εκείνο το σημείο του τερέν λόγω της κατάστασής του.

Σαν να μην έφτανε η τραγική αγωνιστική εικόνα, ο Αποστολάκης έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 25′(σε μια φάση όπου… ξεφλούδισε το χορτάρι και του γύρισε το πόδι) και την θέση του πήρε ο Κουρμπέλης, με τον Νούνες να παίζει δεξί μπακ.

Ο ΠΑΣ κατέθεσε σκληράδα, έβγαλε στο χορτάρι περισσότερη ενέργεια και κατάφερε στο 28′ να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό για την αφέλειά του. Από μία κόντρα, ο Πούγγουρας δεν υπολόγισε καλά, ο Παμλίδης στην πλάτη της περιοχής «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Πήγε στα αριστερά, είχε ευκαιρίες αλλά όχι ουσία!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Δώνης άλλαξε τον αρνητικότατο Μπεκ με τον Περέα. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τον Χατζηγιοβάνη αριστερό εξτρέμ, τον Καμπετσή δεξί και τον Κολομβιανό στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεών του από τα αριστερά, όλοι οι παίκτες έκλειναν προς τα μέσα και οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτιάξουν κάποιες φάσεις. Η εντολή στον Νούνες ήταν να παίζει περισσότερο ως δεξιός εσωτερικός μέσος σε φάση ανάπτυξης παρά ως μπακ σε μια πλευρά όπου-είπαμε- ότι λόγω πάγου δεν παιζόταν ποδόσφαιρο.

Ο Ζαχίντ στο 51′ σούταρε άστοχα από καλή θέση και οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες των «πρασίνων» ήταν με τον Καμπετσή. Στο 56′ το σουτ του Έλληνα στράικερ πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 73′ ο Γιαννίκογλου απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μεγάλη νίκη ο ΠΑΣ, μπορούσε και δεύτερο γκολ αν είχε καθαρό μυαλό

Ο ρυθμός και οι χώροι άνοιξαν μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε ρίσκα και ήταν λογικό να αφήνει κενά.

Ο ΠΑΣ ξεδιπλωνόταν ωραία στο ανοιχτό γήπεδο, ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών αποφάσεων, είτε σε πάσα είτε σε σουτ, ήταν λανθασμένες, πρόχειρες, βιαστικές και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν μέσα τους αρκετό ατομισμό.
Καρτάλης, Ξυδάς, Αποστολόπουλος δεν είχαν καθαρό μυαλό ενώ στο 87′ μετά την σέντρα του Νάουμετς, ο Παμλίδης πρόλαβε την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά η προβολή του πέρασε άουτ. Ο σκόρερ του αγώνα δεν είχε καθαρό μυαλό στο 94′ και καθυστέρησε στο τετ-α-τετ να τελειώσει την φάση.

Το 1-0, παρά την πίεση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρέμεινε, ο ΠΑΣ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη και προβάδισμα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης(74′ Νάουμετς), Ξυδάς(85′ Λιάσος), Παμλίδης, Κριζμάν(68′ Λεό).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης(27’Κουρμπέλης), Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Δώνης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης(74′ Μπουζούκης), Μπεκ(46′ Περέα), Ζαχίντ, Καμπετσής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.