ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Πανιώνιος-ΑΕΛ 2-0: Τρίποντο με… γκολάρες

1 min read

Με τα πανέμορφα γκολ του Σπιριντόνοβιτς και του Μασούρα, ο Πανιώνιος ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδος με το 2-0 επί της ΑΕΛ, που από το 50′ έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Μορσί!

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» με κορυφαίο τον Σπιριντόνοβιτς κέρδισαν την ΑΕΛ με 2-0 και βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος στον όμιλο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-3-3, καθώς ο Κότνικ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Πίρις, Οικονομίδης, Κεϊτά στον άξονα, οι Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα και το Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διάταξη 3-6-1 και τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Γρομητσάρη, Μόρα, Τριποτσέρη στα στόπερ, τον Χούμπτσεφ αριστερό μπακ, τον Σαχίτι δεξιό, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Ακόστα στον άξονα, τον Λεοζίνιο «δεκάρι» και τον Μορσί μόνο προωθημένο.

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Είχαν τον Σπιριντόνοβιτς σε πολύ καλή ημέρα, πήραν από την αρχή τα «ηνία» του αγώνα και πίεσαν. Στο 10′ μετά από ωραία κίνηση και σουτ του Αυστριακού, ο Οικονομίδης αστόχησε προ κενής εστίας και τελικά στο 17′, με ωραίο σουτ, έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο. Ο 25χρονος λίγο αργότερα (27′) βρέθηκε μια ανάσα από ακόμη ένα γκολ, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ισλανδού πορτιέρο.

Περίπου στο 30′ όμως οι «βυσσινί» ισορρόπησαν και άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν μπροστά, κυρίως από την αριστερή τους πλευρά με τον Χούμπτσεφ. Μάλιστα «έκλεισαν» το ημίχρονο με δύο σχετικά καλά σουτ των Ακόστα και Λεοζίνιο, ενώ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μόρα «γύρισαν» το σύστημα σε 4-2-3-1.

Στο δεύτερο μισό και ύστερα από την είσοδο του Ντέλετιτς, η ΑΕΛ θέλησε να παίξει φουλ επίθεση, αλλά τα πλάνα της διαφοροποιήθηκαν μόλις στο 50′, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μορσί. Πάντως τα αντίστοιχα μαρκαρίσματα του Αιγύπτιου δεν «ήταν» για κάρτα και ο ρέφερι Τάσης φαίνεται πως αποφάνθηκε λάθος.

Παρότι όμως είχε παίκτη λιγότερο, η Λάρισα στο δεύτερο μισό ήταν καλύτερη. Κρατούσε μπάλα, έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Κότνικ και σε δύο στημένες μπάλες, «άγγιξε» ισάριθμες φορές την ισοφάριση. Αμφότερες μάλιστα με κεφαλιά, αρχικά του Μπαργκάν στο 74′ όταν η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και ύστερα του Γκόλια, που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Τότε… ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου και η ομάδα που τα… έχανε, δέχθηκε τελικά το γκολ. Στο 89′ ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας των «βυσσινί» και με εξαιρετική λόμπα, «κρέμασε» τον Κρίστινσον για το 2-0.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Πίρις, Οικονομίδης (80′ Παπαγεωργίου), Κεϊτά, Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς (61′ Τσιλούλης), Ντουρμισάι (46′ Μασούρας)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Μόρας (40′ Γκόλιας), Χούμπτσεβ, Ακόστα (57′ Μπαργκάν), Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Λεοζίνιο (46′ Ντέλετιτς), Μορσί.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.