Δε. Μαΐ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«KUNDUZ» – Το Τουρκικό «αμφίβιο» που φιλοδοξεί να «περάσει τον Έβρο» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

1 min read

95c47b4dsol-1

Το περίφημο «Kunduz», δηλαδή «Ο Κάστορας», είναι το νέο τουρκικό αμφίβιο πιο εκτίθεται από το Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, με την υπογράμμιση ότι έχει την δυνατότητα να περνά σε χρόνο ρεκόρ κάθε υδάτινο εμπόδιο, δηλαδή ποταμούς, κλπ.

Οι δυνατότητες του όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ίδιες και σε υδάτινο και σε γήινο περιβάλλον, δηλαδή μπορεί να περνά όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του, αλλά η ειδικότητα του είναι να διέρχεται από ποτάμια και να πλασάρεται στην άλλη όχθη με καθαρά επιθετική πρόθεση. Η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χιλιόμετρα και θεωρείται σαν το τελειότερο είδος σε αυτόν τον τομέα που έχουν αποκτήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

resized_3b685-dc408d60yerlimilliproje1

Είναι χαρακτηριστικό πως τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη προτεραιότητα σε αμφίβια οχήματα, γεγονός που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις τους. Άλλωστε ο Έβρος δεν… αποτελεί σύνορο για το ιστορικό «Εθνικό Συμβόλαιο της Τουρκίας», που έχει βγάλει από τα ντουλάπια της ιστορίας ο Ερντογάν και το προβάλλει σαν νέα εθνική διεκδίκηση.

resized_5adb9-8bd36576kunduz

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.