ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κτυπημένο ισραηλινό μαχητικό πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο Ιντσιρλίκ», λένε οι Τούρκοι

1 min read

Κτυπημένο ισραηλινό μαχητικό F-16 προχώρησε σε έκτακτη αναγκαστική προσγείωση στην βάση του Ιντσιρλίκ μετά από αντιαεροπορικά πυρά που δέχτηκε κατά την διάρκεια επιδρομών στην “καρδιά” της Ταρτούς, την πόλη-προπύργιο της Ρωσίας στην Συρία λένε τουρκικές πηγές. Πάντως ακόμη και τώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούγονται αντιαεροπορικά πυρά στην Λατάκεια της Συρίας κατά εχθρικών drones.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται, το ισραηλινό F-16  χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από βάση στην Ταρτούς στη Συρία.

Το τι ζητούσε εκεί, το ισραηλινό μαχητικό είναι ένα θέμα καθώς όπως είναι γνωστό, μόνο οι Ρώσοι έχουν βάσεις και όπλα εκεί.

Παρακάτω στους χάρτες μπορείτε να δείτε που χτύπησαν οι Ισραηλινοί.

Λίγο νωρίτερα COMAO ισραηλινών μαχητικών μπήκε Συρία από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου ενώ αμέσως ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Maysaf της Συρίας.

Τα ισραηλινά μαχητικά εκτελούσαν αποστολές βομβαρδισμών κατά στόχων σε Masyaf στη Hama και Banyas στην Ταρτούς.

Ο στόχος που καταστράφηκε στην Wadi al-Ayoun, στην Masyaf, ήταν εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων Fateh-110 κάτω από λόφο όπου υπήρχε αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1.

Πρόκειται για την πολλοστή επίθεση των Ισραηλινών στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στην Masyaf τα τελευταία χρόνια με την πλέον πρόσφατη στις 22 Ιουλίου του 2018.

Στην ίδια περιοχή εκτός των κρατικών ερευνητικών εγκαταστάσεων υπάρχουν και υποδομές των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης οι οποίοι διαθέτουν σημαντική εμπειρία στα ιρανικά προγράμματα ανάπτυξης χημικών και πυρηνικών όπλων.

Δαμασκός: «Αναχαιτίσαμε τους ισραηλινούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά της Χάμα»

Πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινά αεροσκάφη κοντά στην πόλη Χάμα αναχαίτισε η συριακή αντιαεροπορική άμυνα, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

“Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πυραύλους που εκτόξευσε ο ισραηλινός εχθρός στην περιοχή Ουαντί αλ Ουγιούν στην ύπαιθρο της Χάμα”, μετέδωσε το SANA.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

ΗΠΑ: «Σε περίπτωση χημικών θα απαντήσουμε άμεσα»

Έτοιμη να απαντήσει «γρήγορα» και με τον πλέον «κατάλληλο τρόπο» διαβεβαιώνει η Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ, προχωρήσει στη χρήση χημικών όπλων.

Να απαντήσει «γρήγορα» και με τον πλέον «κατάλληλο τρόπο», εφόσον ο Μπασάρ αλ-Άσαντ κάνει χρήση χημικών όπλων, δεσμεύτηκε ο Λευκός Οίκος.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, αν ο πρόεδρος Άσαντ επιλέξει να κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν γρήγορα και με τον πλέον κατάλληλο τρόπο» διαμήνυσε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η Ουάσιγκτον, παράλληλα, χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ ως «επικίνδυνα κλιμακωμένη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε για την προετοιμασία «fake» επιθέσεων, προκειμένου να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, τόσο η Μόσχα όσο και η Δαμασκός κατέθεσαν στοιχεία στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τα οποία τρομοκράτες της επαρχίας Ίντλιμπ ετοιμάζουν χημική επίθεση, με στόχο να επιρρίψουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Άσαντ.

Η συγκεκριμένη προβοκάτσια, σύμφωνα με τη Ρωσία και τη Συρία, αποσκοπεί στην αντίδραση των ΗΠΑ και στην επανέναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών εις βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.