ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι των Διαβατών Να φύγουν τα σαπρόφυτα Να μείνουν μόνο οι πρόσφυγες πολέμου

1 min read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών Θεσσαλονίκης, ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στη δομή φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που καταφτάνουν στο πρώην στρατόπεδο και προσθέτουν ότι πρόκειται για μη ταυτοποιημένους μετανάστες, οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στην περιοχή, με συνεχείς εντάσεις και παρενοχλήσεις γυναικών.

Το κλίμα στην περιοχή είναι τεταμένο. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους διαμαρτυρήθηκαν μεταξύ άλλων και για τη στάση των ΜΜΕ στο θέμα. «Δεν είμαστε φασίστες όπως μας παρουσιάζετε. Απλά φοβόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας» δηλώνουν.

“Να παραμείνουν μόνο οι πρόσφυγες πολέμου. Όταν πρωτοήρθαν αυτοί όντως δεν ενοχλούσαν. Να φύγουν τα σαπρόφυτα” αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο Thestival και προσθέτει: “Ακούμε για συνεχείς παρενοχλήσεις. Κοιτάνε το μπάρμπεκιου που θα διοργανωθεί αύριο και δεν βλέπουν τί συμβαίνει εδώ. Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι που θα χυθεί αίμα”.

Από την πλερά του, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι “τα αιτήματα των κατοίκων είναι δίκαια” και πρόσθεσε ότι πρέπει “να απεγκλωβιστεί ο οικισμός από τους πρόσφυγες”.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ΚΥΤ Διαβατών. 

Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι ισχυρή. Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται επί τόπου ώστε να αποφευχθεί η κίνηση από και προς το Κέντρο Προσφύγων για την αποτροπή επεισοδίων.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και οι δυο βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χύτας και Απόστολος Αβδελάς. 

Δημοσίευση στα Social Media