ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεμπλοκάρει η έκδοση συντάξεων σε πρώην εργαζόμενους ΝΠΔΔ

1 min read

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ανοίγει το δρόμο για την έκδοση των συντάξεων σε πρώην εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. “Πιλοτικά” η διαδικασία ξεκινά για εργαζόμενους υγειονομικούς και ένστολους.

Οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά, η πληρωμή συντάξεων σε δικαιούχους προερχόμενους από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που από το 2016 παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ελλείψεις και αδυναμίες του νόμου Κατρούγκαλου, δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά, με εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Νότη Μηταράκη, ανοίγει ο δρόμος ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία έκδοσης συντάξεων που αφορά υπαλλήλους σε ΝΠΔΔ, καθώς παρέχονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των ποσών που δικαιούνται οι εν λόγω ασφαλισμένοι.

Πρόκειται για περιπτώσεις συνταξιοδοτικών αιτήσεων από υπαλλήλους που στο παρελθόν υπάγονταν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.