ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκινάει άμεσα η χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook

1 min read

Ξεκινάει άμεσα η χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και των θυγατρικών της, μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών, από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ II) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μετά από έγκριση της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΠΙΧ ΙΙ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο συνολικός προϋπολογισμός χορηγούμενων δανείων ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ εισφέρονται από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και τα 60 εκατ. ευρώ από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ η αποπληρωμή των δανείων θα υλοποιείται σε δύο έως πέντε έτη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε:

«Οι συμβάσεις της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το χρηματοδοτικό αυτό προϊόν βρίσκονται ήδη στις τράπεζες προκειμένου να υπογραφούν και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και αξιολόγησης αυτών. Τα δάνεια αφορούν μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να λαμβάνουν από τις τράπεζες συγχρηματοδοτούμενα δάνεια επιδοτούμενων τόκων ακόμα και στο 100%».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.