ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρήτη «Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το αγοράκι που έπεσε σε βαρέλι Τι λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

1 min read

“Mάχη” για να κρατηθεί στη ζωή δίνει διασωληνομένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το αγοράκι από την Κρήτη, το οποίο το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Tο παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και εμφάνισε σφυγμό 2,5 ώρες μετά έπειτα από τις προσπάθειες γιατρών και διασωστών.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν το μικρό αγοράκι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο, σε χώρο δίπλα από το σπίτι του, όπου εκτελούνταν εργασίες. Η μητέρα του παιδιού με τη βοήθεια ενός γείτονα μεταφέρει το παιδάκι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Εκεί ξεκινούν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάνηψή του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλαμβάνει στη συνέχεια το αγοράκι για να το μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ.

Ο γιατρός που το συνοδεύει και οι διασώστες του ΕΚΑΒ δε σταματούν ούτε λεπτό την προσπάθεια να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά αγωνίας, και ενώ το ασθενοφόρο βρίσκεται κοντά στο Καταλαγάρι, βρίσκουν παλμό.

Οι ελπίδες αναπτερώνονται. Το παιδάκι διασωληνώνεται και μεταφέρεται ζωντανό στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

«Το μικρό αγόρι είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων διασωληνωμένο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης ο οποίος δήλωσε πως «κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».

Μάλιστα, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί η «ζημιά» που ίσως έχει γίνει σε εγκέφαλο και ζωτικά όργανα καθώς όπως τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης «πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μετά να γίνουν αυτές οι εξετάσεις».

“Το πρώτο θαύμα έγινε… Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας”, ανέφερε νωρίτερα πρόσωπο από την οικογένεια του παιδιού στο cretalive.gr.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.