ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρήτη Το χωριό στα Χανιά που για να φτάσεις πρέπει να διασχίσεις το μεγαλύτερο φαράγγι Ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς (EIΚΟΝΕΣ)

1 min read

Άγρια φύση, καταπράσινα τοπία και τρεχούμενα νερά. Ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς το οποίο μπορείς να περπατήσεις για 16 χιλιόμετρα. Και τότε θα φτάσεις σε ένα ελληνικό χωριό διαφορετικό από τα άλλα. Με ολόλευκα σπίτια που για να τα αντικρίσεις θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δρόμους. Είτε να περπατήσεις τα 16.000 μέτρα είτε να πας από τη θάλασσα.

Και όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, ο λόγος για το φαράγγι της Σαμαριάς και το ξεχωριστό χωριό Αγία Ρούμελη. Εκεί που η θάλασσα με το βουνό μοιάζουν να γίνονται ένα και χαρίζουν μαγικές εικόνες. Πού αλλού; Στα Χανιά!

Το χωριό που φτάνεις με έναν ιδιαίτερο τρόπο
Η Αγία Ρούμελη, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα δυσπρόσιτο και απομονωμένο χωριό. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από μια απλώς δύσκολη διαδρομή για να φτάσεις. Περνάς μέσα από μια εκ των συγκλονιστικότερων διαδρομών της Ελλάδας. Μέσα από το μεγαλύτερο φαράγγι της χώρας. Το Φαράγγι της Σαμαριάς. Η Αγία Ρούμελη στην ουσία δεν ενώνεται με το οδικό δίκτυο του νησιού και αποτελεί μια ειδική και μοναδική περίπτωση στην Κρήτη. Μόλις, ωστόσο, φτάσεις με έναν από τους δύο τρόπους θα δεις ολόλευκα σπιτάκια και ένα πανέμορφο σκηνικό.

Ο πιο γνωστός δρόμος για να προσεγγίσεις, όπως είπαμε είναι μέσω του Φαραγγιού της Σαμαριάς και είναι αρκετά εύκολο παρόλο που είναι 16 χιλιόμετρα. Αρκεί να έχεις μια εξοικείωση με την πεζοπορία. Εκτός από αυτή τη διαδρομή μπορείς να πας και μέσω του αρχαίου μονοπατιού που συνδέει το οροπέδιο της Ανώπολης με την Αγία Ρουμέλη. Από το χωριουδάκι του Αγίου Ιωάννη θα απολαύσεις μια τρίωρη διαδρομή που θα σου μείνει αξέχαστη σε όλη σου τη ζωή. Πολλοί μάλιστα λένε ότι αυτή αποτελεί την πιο συγκλονιστική παράκτια διαδρομή σε όλη την Κρήτη.

Εκτός από αυτές υπάρχουν αρκετές ακόμη διαδρομές για να προσεγγίσεις την Αγία Ρουμέλη με τα πόδια. Κάθε διαδρομή είναι και μια διαφορετική εμπειρία αλλά πολλές από αυτές αφορούν κυρίως έμπειρους και προπονημένους πεζοπόρους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν επιλέξεις να κάνεις μια τέτοια διαδρομή είναι να πάρεις έναν ντόπιο οδηγό. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι ιδανικές εποχές από άποψη καιρού για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Tour in Samaria Gorge, Kissamos, Chania Crete

Δημοσίευση στα Social Media