ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρήτη: Ο στρατός ρίχνει γέφυρες στους εγκλωβισμένους – Δραματικές έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο!

1 min read

Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής. Νέες έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο, πατέρα 5 παιδιών, με δύτες και drones. Εκκενώσεις σπιτιών στο Ρέθυμνο. Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά στην Κρήτη. Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στα Χανιά έως το απόγευμα της Δευτέρας. Η εντολή Τσίπρα.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν πολλές περιοχές στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Η «Ωκεανίς» πέρασε με σαρωτικό τρόπο και άφησε πίσω της εκτός από καταστροφές και έναν αγνοούμενο κτηνοτρόφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας χάθηκε στα ορμητικά νερά του ποταμού Βατουδιάρη στα Χανιά, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, όταν σκαρφάλωσε στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου, το οποίο κόλλησε στη λάσπη.

Έκτοτε αγνοείται, ενώ το όχημα βρέθηκε, χωρίς τον κτηνοτρόφο. Ο 61χρονος έχει πέντε παιδιά και είναι ένας άνθρωπος της βιοπάλης,  όπως είπε ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ από την Αθήνα έφθασαν χθες εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην αγωνιώδη αναζήτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται και με πλωτά μέσα που διατέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρείται η πτήση drones που είχαν αξιοποιηθεί και στην πρόσφατη επιχείρηση στον Γεροπόταμο στη Μεσσαρά.

Η Κρήτη μετράει τις πληγές της

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η κλειστή ευρεία σύσκεψη του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου στα Χανιά για τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε στη Δυτική Κρήτη η καταστρεπτική κακοκαιρία.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που έφτασε χθες το βράδυ στα Χανιά, προερχόμενος από το Ηράκλειο όπου προσγειώθηκε το super puma που τον μετέφερε.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εγκατασταθούν εντός της ημέρας δύο επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση των αποκομμένων περιοχών για την άρση του αποκλεισμού των κατοίκων αλλά και για τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η Κρήτη και οι κάτοικοί της παρακολουθούν συγκλονισμένοι την κακοκαιρία «Ωκεανίς» να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγες ώρες αφού κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, στα Χανιά, ακολούθησε η γέφυρα στις Βουκολιές που επίσης κατέρρευσε από την κακοκαιρία, αλλά και η γέφυρα του Πλατανιά στην Παλιά Εθνική Οδό στο «Πορτοκάλι»!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το flashnews.gr ο νομός Χανίων έχει κοπεί στα δύο με τον Πλατανιά, την Κίσσσαμο και το Σέλινο να έχουν σχεδόν αποκλειστεί. Πέντε γέφυρες έχουν καταρρεύσει στο δήμο Πλατανιά!

Κατάρρευση γέφυρας και εκκενώσεις σπιτιών στο Ρέθυμνο

Και στο Ρέθυμνο όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν η κακοκαιρία κινήθηκε ανατολικά, κατέρρευσε γέφυρα έξω από σχολείο, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια στην περιοχή και 44 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα αλλού!

Στο Ρέθυμνο, τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι κατέρρευσε μερικώς η γέφυρα του Σταυρωμένου, που συνδέει την παλιά με τη νέα εθνική οδό. Η συγκεκριμένη γέφυρα βρίσκεται έξω από γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής και καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες μαθητές.

Στον δήμο Ρεθύμνου έγιναν οι προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός Πλατανιάς φούσκωσε επικίνδυνα και υπήρξαν φόβοι πως αν υπερχείλιζε θα έμπαινε στα σπίτια.

Η εκκένωση έγινε με εντολή της Πυροσβεστικής σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου. Συνολικά 44 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα σε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.