ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρίσιμη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό

1 min read

Παρουσία του Νίμιτς η επαφή

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ σήμερα για το κρίσιμο θέμα του Σκοπιανού.

Η συνάντηση γίνεται στο Σούνιο, παρουσία του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

«Από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση αυτής της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά και ενόψει της αυριανής συνάντησής του με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, «έχουμε κληθεί να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν δημιουργήσαμε, ούτε εκείνος, ούτε εγώ, ούτε οι σημερινές μας κυβερνήσεις ευθύνονται». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως «έχουμε μια ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουμε το πρόβλημα», διευρύνοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα των δύο χωρών και της περιοχής.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η ιστορία δεν πρέπει να είναι φυλακή, αλλά σχολείο – και μας φυλάκισε, όπως είπε, σε πολλά ζητήματα: «Είναι ζητήματα που άλλες χώρες τα λύσανε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και ας ήταν και σε διαφορετικά στρατόπεδα, που σε μας όμως αναδείχθηκαν μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, χρειαζόμαστε να μην βγούμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε να βγούμε σε συνέργεια με τις γειτονικές μας χώρες, και δη της Βαλκανικής, ώστε η ανάπτυξη να είναι συνολική όλων μας. Και η ανάπτυξη κάθε χώρας στην περιοχή, είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει και στην παραπέρα ανάπτυξη της Ελλάδας».

«Ελπίζουμε να αποδείξουμε ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, και το μέλλον στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.