ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρίση τύπου Lehman Brothers βλέπουν Τράπεζες και Οίκοι

1 min read

Κάτι δεν πάει καλά στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κύκλους. Ο ένας μετά τον άλλο καθώς και οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου προειδοποιούν με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σημαντικούς πελάτες και μικροεπενδυτές πώς αναμένεται μεγάλο κύμα sell off των μετοχών ακόμη και πολύ σύντομα.

Μετά την ελβετική UBS που παρενέβη την Δευτέρα 26 Ιουλίου, έρχεται και η ιαπωνική Nomura και μάλιστα με έντονο τρόπο με αρνητικές προβλέψεις που καταλήγουν σε μαζική πώληση μετοχών στα χρηματιστήρια που θα θυμίζει κατάσταση όπως κατά τη διάρκεια της κρίσης Lehman Brothers to 2008.

Στο κλίμα αυτό κινούνται και οι παρεμβάσεις – αναλύσεις του Bloomberg  One Quant Sees Lehman Omens in Sell-Off That Many Have Dismissed,  αλλά και του CNBC Nomura: A second market sell-off could be ‘Lehman-like’

Την άποψη αυτή εκφράζει ο αναλυτής της Nomura Masanari Takada υποστηρίζοντας ακόμη ότι οι επιδόσεις της αγοράς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσίασαν μια «παράξενη ομοιότητα» με το 2008, όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers.

Ήδη από τις 24 Αυγούστου η Nomura προειδοποιούσε για σοκ και δέος στις αγορές μετοχών τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες συστηματικά προειδοποιεί ότι έρχεται νέο Lehman Shock.

H Nomura αναφέρει ότι το επόμενο sell-off στις αγορές είναι κοντά και μπορεί να θυμίζει μια βουτιά παρόμοια με αυτήν που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers. Εν μέσω αβεβαιότητας για τις εμπορικές και γεωπολιτικές σχέσεις,  όπως αναφέρει η ιαπωνική τράπεζα: «η βουτιά στις αγορές μπορεί να συμβεί ακόμα και στο τέλη Αυγούστου. Αναμένουμε ότι οποιοδήποτε βραχυπρόθεσμο ράλι θα είναι μια σύντομη ανάπαυλα και πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε τέτοιο ράλι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία πώλησης ενόψει του δεύτερου κύματος μεταβλητότητας που προβλέπουμε ότι θα έρθει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου».

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι το δεύτερο κύμα μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερο χτύπημα από το πρώτο» τονίζει.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Nomura στηρίζει την άποψη της σε στοιχεία που δείχνουν ότι τα hedge funds εγκαταλείπουν την αγορά, ενώ τονίζει πως αναμένεται να αποτραβηχτούν ακόμα περισσότερα μόλις πυροδοτηθούν οι αλγόριθμοί τους από την αυξημένη μεταβλητότητα.

«Στο σημείο αυτό, πιστεύουμε πως θα ήταν λάθος να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός σοκ τύπου Lehman απλά ως ένα ακραίο ρίσκο» επισημαίνει σε σημείωμα ο Μασανάρι Τακάντα, υπεύθυνος μακροοικονομικής στρατηγικής στον ιαπωνικό οίκο.

«Το μοτίβο όσον αφορά τις μεταβολές του επενδυτικού κλίματος στην αμερικανική αγορά μετοχών θυμίζει όλο και περισσότερο την εικόνα του κλίματος στις παραμονές της κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Πηγή zougla

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.