ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κριμαία: Χωρίς προηγούμενο η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων – Η EUCOM αύξησε το επίπεδο συναγερμού

1 min read

Χωρίς προηγούμενο είναι η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία. Τεθωρακισμένα, ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, φορτηγά γενικη΄ς χρήσης μεταφέρονται με σιδηροδρομικούς συρμούς στοπ Κέρτς της ανατολικής Κριμαίας μέσω της νέας γέφυρας που έχει κατασκευαστεί με την αντίπερα ρωσική όχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις ανήκουν στην 56η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία Φρουρών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μάχιμο σχηματισμό καθώς η ταξιαρχία έχει πάρει μέρος στους πολέμους στο Αφγανιστάν όπως και στον 1ο και 2ο πόλεμο της Τσετσενίας. Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες από την υπερσυγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία., όπως αναφέρει το CBS news.

Την ίδια ώρα η αμερικανική Διοίκηση των Δυνάμεων  στην Ευρώπη (EUCON) προέβη σε μια ανησυχητική ανακοίνωση λέγοντας πως έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στην Ουκρανία από «πιθανή κρίση» σε «εν δυνάμει επικείμενη κρίση», την υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού σύμφωνα με τις διαδικασίες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Δημοσίευση στα Social Media