ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων: Για επεκτατισμό και υποκρισία κατηγορεί την Ελλάδα ο Ακάρ

1 min read

Συνέχεια στη προκλητική και ανιστόρητη ρητορική της Άγκυρας έναντι της Αθήνας δίνει ο υπουργός Άμυνας της ΤουρκίαςΧουλουσί Ακάρκατηγορώντας την Ελλάδα για επεκτατισμό και υποκρισία.

Τροφοδοτώντας το κλίμα έντασης που επιχειρεί να κατασκευάσει η Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για «επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές» αλλά και «προκλητικές της ενέργειες και ρητορικές» της Ελλάδας, μιλώντας στο περιθώριο της άσκησης EFES 2022.

  • «Η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα, δυστυχώς συνεχίζει τις επεκτατικές κι επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές της ενέργειες και ρητορικές. Δυστυχώς, συνεχίζει επίμονα τους πρωτοφανείς παγκοσμίως ισχυρισμούς της, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο, τον ορθό λόγο, τη λογική και τις πραγματικότητες, χωρίς να παίρνει μαθήματα από την ιστορία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα, που τριπλασιάστηκε σε σχεδόν 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα τη Δημοκρατία της Τουρκίας για επεκτατισμό. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό με ιστορικά γεγονότα, ορθό λόγο και λογική. Αυτό είναι υποκρισία» συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Μάλιστα μίλησε στον εξοπλισμό και τις συμμαχικές σχέσεις της Αθήνας κάνοντας λόγο για «μάταιες προσπάθειες», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποιον σύμμαχο της Ελλάδας αναφέρεται.

«Συνεχίζουμε επίμονα και με πείσμα την έκκλησή μας για διάλογο για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη. Όπως πάντα δηλώναμε, δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα, το δίκαιο ή τα εδάφη κανενός και επίσης δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες ενέργειες και δηλώσεις που κάνει η Ελλάδα» κατέληξε ο Ακάρ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε απειλές κατά της Ελλάδας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», έγραψε και ανέβασε φωτογραφίες από την άσκηση EFES.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.