ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρεμλίνο: Η εκτόξευση πυραύλων από τη Ρωσία ίσως κάνει «πιο πειστικές» τις διακοινώσεις στη Δύση [vid]

1 min read

«Ας ελπίσουμε ότι οι διακοινώσεις θα γίνουν πιο πειστικές με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η πρόσφατη εκτόξευση του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon μπορεί να καταστήσει τις διπλωματικές διακοινώσεις της Ρωσίας προς τη Δύση «πιο πειστικές», δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ας ελπίσουμε ότι οι διακοινώσεις θα γίνουν πιο πειστικές με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ στο Rossiya 1, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν εκείνος που σκέφτηκε την ιδέα των εγγυήσεων ασφαλείας που προτάθηκαν πρόσφατα στη Δύση.

«Αυτή είναι η πρωτοβουλία ενός προέδρου, ο οποίος είναι σε θέση να κάνει μια συνολική ανάλυση της κατάστασης», είπε ο Πεσκόφ.

Η διαπραγμάτευση για τις εγγυήσεις ασφαλείας που πρόσφερε η Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δείξει εάν ο Λευκός Οίκος ενδιαφέρεται τόσο ώστε να επιλύσει αποτελεσματικά τις αμοιβαίες ανησυχίες ή να παρατείνει τη διαδικασία επ’ αόριστον, πρόσθεσε.

«Αυτές οι συνομιλίες θα δείξουν αμέσως εάν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δώσουν μια ουσιαστική απάντηση ή προτιμούν να σταματήσουν τη διαδικασία και να ξεκινήσουν πολυετείς διαπραγματεύσεις», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η ρωσική πλευρά δεν θα ανεχτεί» τη δεύτερη επιλογή.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η Ρωσία χρειάζεται μια «γρήγορη και συγκεκριμένη» απάντηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας, η οποία θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της χώρας.

«Θα διατηρούσα συγκρατημένη αισιοδοξία αυτή τη στιγμή και θα προσδοκούσα στις επερχόμενες διαβουλεύσεις», είπε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει αυξήσει τις εγγυήσεις ασφαλείας που είχε προτείνει με την Κίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

«Η Ινδία και η Κίνα είναι εταίροι και σύμμαχοί μας. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας μαζί τους σε πολλές πτυχές στο διεθνές σκηνικό, ιδιαίτερα με την Κίνα», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με τον οποίο η Κίνα «επαίνεσε» τις ρωσικές προτάσεις ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας».

«Απαράδεκτη η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στο Ντονμπάς

Σχολιάζοντας την πιθανότητα επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία, είπε ότι για τη Ρωσία πρόκειται για «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Μια περαιτέρω κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας θα ήταν απαράδεκτη για τη Ρωσία καθώς θα λάβει χώρα κοντά στα ρωσικά σύνορα, εξήγησε ο Πεσκόφ.

«Μας λένε να λάβουμε μέτρα αποκλιμάκωσης, αλλά κανείς δεν λέει το ίδιο στην Ουκρανία. Κανείς δεν επικρίνει την Ουκρανία για το γεγονός ότι μια άλλη κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου θα ήταν απαράδεκτη και ειδικά για εμάς, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορά μας. Εκεί ζουν Ρώσοι πολίτες, τη μοίρα των οποίων δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Επιπλέον, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για μεροληψία στις θέσεις τους σχετικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Όταν ρωτήθηκε για τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα κατανοεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν μπορεί να αναιρέσει τις κυρώσεις αμέσως.

«Πολλές διαδικασίες είναι κωδικοποιημένες, πράγμα που σημαίνει ότι ένας πρόεδρος μπορεί να ενεργήσει μόνο εντός των ορίων των νόμων και των πράξεων που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο. Οι κυρώσεις, λοιπόν, οφείλονται πιθανότατα στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, επομένως ο πρόεδρος δεν μπορεί να τα ακυρώσει όλα άμεσα. Το καταλαβαίνουμε πολύ καλά και γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να ζήσουμε πολύ καιρό με αυτές τις κυρώσεις», δήλωσε καταληκτικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.