ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρέμασε στα μανταλάκια τον Εξαδάκτυλο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

1 min read

Οι ιατρικοί φορείς καταδικάζουν την αποτρόπαια πρόταση του κ.Εξαδάκτυλου, να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι ασθενείς μέρος των νοσηλίων.

Οι αντιδράσεις για την εξωφρενική άποψη που εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι ασθενείς μέρος των νοσηλίων, παίρνουν πλέον τη μορφή… τσουνάμι.

Ιατρικοί φορείς (σ.σ. δεν είδαμε ακόμα πολιτικούς φορείς…) έσπευσαν να καταδικάσουν με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα όσα αισχρά υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι εκφράζει ένα κομμάτι του σκληρού πυρήνα της Ν.Δ., που εν μέσω πανδημίας στοχεύει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Αυτή τη φορά θέση πήρε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος αναφέρει ότι «ατυχείς απόψεις … απ’ όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών», ενώ τονίζει πως «το ΕΣΥ και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή».

Αναλυτικά:

Ο ΙΣΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η δωρεάν περίθαλψη.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, για την πρόληψη και τη θεραπεία του.

Η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ατυχείς απόψεις περί του αντιθέτου απ’ όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Ο κ. Εξαδάκτυλος πάντως, ακόμα δεν έχει παραιτηθεί από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.