ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κραυγή αγωνίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Γεννηματά» Για την αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας

1 min read

Για την αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας και εφήμερευσης όλων των παθολογικών κλινικών του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» μιλούν οι γιατροί του νοσοκομείου.
«Εργαζόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας και βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι τρεις παθολογικές κλινικές έχουν γονατίσει κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης».

Οι γιατροί όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους συναντήθηκαν στις 22/09/2022 με τη διοίκηση του νοσοκομείου και η απάντηση που πήραν ήταν «η πλήρης αποποίηση των ευθυνών και η μετάθεση τους στους διευθυντές των κλινικών. Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι για το φόρτο εργασίας την ευθύνη την έχουν και οι ασθενείς που προτιμούν το νοσοκομείου μας».

Οι ίδιοι περιγράφουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν επαρκούμε πια ούτε για να καλύψουμε στο ελάχιστο το πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης. Για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός να εφημερεύσει καθώς όλοι έχουν φτάσει στο πλαφόν τους. Η κατάσταση βέβαια δεν δημιουργήθηκε εν μια νυκτί. Μήνες ολόκληρους βλέπουμε την ειδικότητα της Παθολογίας να ρημάζει στο νοσοκομείο μας. Οι παθολογικές κλινικές παλεύουν να κρατηθούν όρθιες βασισμένες στο φιλότιμο μας και τα εξαντλητικά ωράρια τα οποία κάνουμε. Ρεπό ούτε για δείγμα, χρωστούμενες άδειες από ετών, πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους ιατρούς ανύπαρκτο, καθημερινή υπερεργασία, ενώ το αίσχος των ράντζων καλά κρατεί».
«Εδώ και μήνες έχουμε προειδοποιήσει τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους: τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον κ. Ζωγράφο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και εκλεγμένο στο Δ.Σ. εργαζομένων, την κα Παγώνη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και του επιστημονικού συμβουλίου, για το πού οδεύει η κατάσταση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η εκκωφαντική απάντηση που έδωσαν. Έχουμε τοποθετηθεί πως η λογική των μπαλωμάτων και των μετακινήσεων έναντι των προσλήψεων δεν προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Αρνούμαστε και σταματάμε να δουλεύουμε με καθεστώς υπερεφημέρευσης και επισφαλών εφημεριών, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς άδειες-ρεπό και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και η δική μας», καταλήγουν οι γιατροί.

«Νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε τον κόσμο για την κατάρρευση της βασικότερης ειδικότητας σε ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας» λένε οι γιατροί στην ανακοίνωση τους που την υπογράφουν 48 γιατροί του νοσοκομείου και ενημερώνουν οτι θα προχωρήσουν οι παθολόγοι και των τριών παθολογικών κλινικών στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τρίτη 27/09/2022, στις 12 το μεσημέρι, για την επισφαλή εφημέρευση και λειτουργία του Νοσοκομείου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.