ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κρανίου τόπος» η πλατεία Κολωνακίου: Ο Κ.Μπακογιάννης έκοψε όλα τα δέντρα (φώτο)

1 min read

Σοκάρουν οι δύο φωτογραφίες από την πλατεία Κολωνακίου που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς όλα τα δέντρα που υπήρχαν έχουν ξεριζωθεί! 

Η πλατεία Κολωνακίου πλέον δεν είναι όπως τη θυμάστε, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την βοήθεια του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, την «μεταρρύθμισε».

Το πριν: 

Το μετά: 

Φυσικά αυτές τις εικόνες δεν θα τις δείτε σε κανένα συστημικό ΜΜΕ. Don’t look up α Λα ελληνικά. 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέδιο για να… ξεφορτωθούμε τα δέντρα και το απέδειξε στην Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία και τώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Η παρέμβαση της καταστροφής έγινε αφού ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέου σταθμού του μετρό που θα εξυπηρετεί τη Γραμμή 4.

Μόνο που οι κάτοικοι εμφανίζονται διχασμένοι για την καταστροφή της πλατείας παρόλο που γίνεται για την επέκταση του μετρό.

Η ανάπλαση της πλατείας Κολωνακίου, ολοκληρώθηκε το 2005. Ένα έργο προϋπολογισμού 941.000 ευρώ, που και τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Μόνο που με τα εγκαίνιά της οι πολίτες αντιλήφθηκαν την αρχιτεκτονική πρόταση για τη σύνδεση και ανάδειξη του δημόσιου χώρου και η ανάπλαση έγινε αποδεκτή.

Σήμερα 17 χρόνια μετά, το έργο δεν υπάρχει πια με την απόφαση να διχάζει τους κατοίκους και να προκαλεί την αντίδραση του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη.

Όσοι κάτοικοι διαφωνούν υποστηρίζουν ότι στην περιοχή του Κολωνακίου είναι κοντά ο σταθμός Ευαγγελισμός και ο σταθμός Σύνταγμα και υποστηρίζουν ότι δεν θα χρειαζόταν να γίνει άλλος και να καταστραφεί η πλατεία.

Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Αντωνακάκης με άρθρο του στις 18 Νοεμβρίου εξέφραζε την αντίθεσή του λέγοντας ότι «Η πλατεία Κολωνακίου, μετά 17 χρόνια διαδοχικής εγκατάλειψης από τους υπεύθυνους για τη συντήρησή της, είναι ξανά στην επικαιρότητα. Τώρα, γι’ αυτήν τη νέα παρέμβαση, που τότε είχε απασχολήσει θετικά και αρνητικά τους πολίτες και τον Τύπο, ποιος αποφασίζει και διατάσσει;».

Αναφέρει, μάλιστα, ότι ομάδες αρχιτεκτόνων φοιτητών από  ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έρχονταν στην Αθήνα με τους δασκάλους τους, έχοντας στο πρόγραμμά τους την επίσκεψη στην πλατεία Κολωνακίου ως μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή διαχείρισης του δημόσιου χώρου στην πόλη ενώ το 2009 συμπεριλήφθηκε σε έκδοση όπου παρουσιάζονται 1.000 ενδιαφέροντα παραδείγματα διαμορφώσεων του δημόσιου χώρου από όλο τον κόσμο με την πλατεία Κολωνακίου να θεωρείται ως από τα πλέον αξιόλογα δείγματα Landscape Architecture.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.