ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κούρδοι τινάζουν στον αέρα τουρκικές εγκαταστάσεις: Ανοίγουν νέο “μέτωπο” στον Ερντογάν

1 min read

Η οργάνωση των Κούρδων ανταρτών «Παιδιά της Φωτιάς» δημοσίευσε φωτογραφία και ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι οι Κούρδοι έκαναν στάχτη σε 10 μεγάλες τουρκικές επιχειρήσεις μεταξύ 21-24 Αυγούστου, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα.

Σε αυτά τα σαμποτάζ, όπως ανακοίνωσαν σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο, τονίζουν ότι κατέστρεψαν 8 τεράστιες αποθήκες και 2 εργοστάσια ανακύκλωσης που ανήκαν στο τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν ( πιθανόν να έχουμε εμπλοκή της οικογενείας) στις πόλεις Σμύρνη, Άγκυρα, Ραδαιστό και Μπούρσα με πολύ μεγάλες ζημιές, με την δράση να έχει φυσικά και συνέχεια.

Ενώ έχουμε όλο αυτό το σκηνικό, η εθνικιστική ρητορική της Άγκυρας και προσωπικά του Ερντογάν αυξάνεται δραματικά κατά της Ελλάδος, ενώ οι Κούρδοι όπως δείχνουν τα πράγματα του έχουν ανοίξει “ δεύτερο μέτωπο” μέσα στην χώρα.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, οι δηλώσεις του διοικητή των Λαϊκών Δυνάμεων των Κούρδων στην Τουρκία, περί  ήττα της Άγκυρας που οδηγεί σε χάος και κρίσεις παντού, ήταν αλήθεια.

“Οι πολίτες μας υφίστανται μια τουρκική φασιστική καταστολή, ενώ οι αντάρτες της ελευθερίας μας δέχονται εκτεταμένες επιθέσεις σε όλο το Κουρδιστάν, με απώτερο στόχο την εξόντωσή τους. Έχουν αναφερθεί ακόμη συγκεκριμένα τουρκικά χρονοδιαγράμματα για την εξόντωση.

Το αποτέλεσμα σήμερα είναι: να μην πετύχουν τίποτα Τούρκοι να ηττούνται και να έχουν μεγάλες απώλειες.
Για αυτόν τον λόγο, επικρατεί χάος στο τουρκικό φασιστικό δήθεν κοινοβουλευτικό σύστημα των κομμάτων AKP και MHP, και η κρίση επιδεινώνεται.

Εάν είχαν επιτύχει και το παραμικρό εναντίον μας, δεν θα βίωναν αυτήν την κρίση. Αλλά η ήττα τους ώθησε σε ένα βαθύ χάος. Σήμερα το τουρκικό γενοκτονικό φασιστικό καθεστώς μπορεί να επιβιώσει μόνο μέσω πολέμων”, είχε δηλώσει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Έτσι αυτές οι σημερινές εθνικιστικές κορώνες του Ερντογάν αποτελούν πιθανότατα ένα παιχνίδι πίεσης κατά της Ελλάδος, ώστε αυτή να εξαναγκαστεί …σε λάθος κίνηση.

Ως γνωστόν, το PKK, έχει “φυτέψει”  πυρήνες σε όλες τις τουρκικές πόλεις εδώ και μεγάλο διάστημα, έχοντας επιλέξει άτομα  με δυνατότητες εντυπωσιακής δράσης που μπορούν εύκολα να εισέλθουν και να εξαφανιστούν οπουδήποτε και οι οποίοι δεν έχουν φάκελο που να τους συνδέει με την οργάνωση, ενώ δεν έχουν διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.   

Αυτοί οι πυρήνες εκπαιδεύτηκαν σε ζητήματα πληροφοριών, αντίσταση κατά των αρχών, διαφυγή, καθώς και σε σαμποτάζ, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος όμως ξέρει ότι αν δεν βρει επειγόντως ένα εχθρό, θα ζήσει μια τεράστια εξέγερση στο εσωτερικό την οποία όμως βιώνει η τουρκική κοινωνία λόγω της δράσης και των σαμποτάζ των Κούρδων.

Επίσης η αναφορά και μόνο της λέξης Κουρδιστάν προκαλεί στο ισλαμικό καθεστώς τρόμο και πανικό, αφού δυο πράγματα φοβούνται οι Τούρκοι εν έτει 2020,

α. μια πολυεθνική επίθεση της δύσης κατά της χώρας τους και

β. την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν.

Θα τα βιώσουν όμως και τα δύο και αυτό είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές μετά την προκλητική στάση τους στην περιοχή μας όλο αυτό το διάστημα συμπεριφερόμενοι ως νεο-Οθωμανοί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.