Τρ. Σεπ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κουπόνια σε οικογένειες που εισέπρατταν το επίδομα απροστάτευτου τέκνου

1 min read

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των κουπονιών για την αγορά προϊόντων από λαϊκές αγορές σε οικογένειες που εισέπρατταν το επίδομα απροστάτευτου τέκνου έως την κατάργησή του τον περασμένο Μάιο (μονογονεϊκές οικογένειες χωρίς πατέρα, με πατέρα έγκλειστο σε σωφρονιστικό ίδρυμα κ.λ.π.).

Η διάθεση των κουπονιών έγινε από την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης.

Τα κουπόνια μπορούν να εξαργυρωθούν ως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ στο πλαίσιο αυτό η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα ομόφωνα τις σχετικές δαπάνες και τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι πωλητές των λαϊκών που παραλαμβάνουν τα κουπόνια.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα διάθεσης κουπονιών για δωρεάν αγορές στις λαϊκές του νομού για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από αυτό ωφελούνται 860 παιδιά οικογενειών. Το κάθε κουπόνι είναι αξίας ενός ευρώ, ενώ οικογένειες με ένα τέκνο έλαβαν εφάπαξ κουπόνια αξίας 400 ευρώ, οικογένειες με δύο τέκνα εφάπαξ κουπόνια αξίας 500 ευρώ, οικογένειες με τρία τέκνα εφάπαξ κουπόνια αξίας 600 ευρώ και οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω εφάπαξ κουπόνια αξίας 700 ευρώ.

Με τις αγορές τους, οι δικαιούχοι παραδίδουν τα κουπόνια σε συμβεβλημένους με το πρόγραμμα πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι έχουν και την ανάλογη σήμανση στους πάγκους τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.