ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κουρελόχαρτο» η Συμφωνία των Πρεσπών! Τη σύντμηση «MKD» ζητούν οι Σκοπιανοί στις συναλλαγές με την Ελλάδα

1 min read

Οι Σκοπιανοί επαναφέρουν ύπουλα τη συντομογραφία «MKD» στα έγγραφά τους!

Η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψε ο Κοτζιάς με το… αριστερό χέρι παρόντος του Τσίπρα, ο οποίος χειροκροτούσε, έχει γίνει «κουρελόχαρτο» από τους Σκοπιανούς, που την εφαρμόζουν κατά το… δοκούν!

Έτσι, τα Σκόπια συνεχίζουν να παίζουν το δικό τους «παιχνίδι», προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς στην απαράδεκτη συμφωνία και τείνουν να παρεκκλίνουν 100% από τους αρχικούς όρους, ζητώντας πλέον το αδιανόητο!

Το γειτονικό κρατίδιο ζητεί να χρησιμοποιείται η σύντμηση «MKD» (Makedonia) και όχι η προσυμφωνημένη «RNM» (δηλαδή, Republic of North Macedonia) στα έγγραφα που ανταλλάσσει με την Ελλάδα, αλλά και στις σχέσεις πάσης φύσεως μεταξύ των δύο χωρών!

Αυτή η εξέλιξη προέκυψε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας – Σκοπίων, για τη σύνταξη του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2020.

Σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι «όσον αφορά την υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 με τα Σκόπια, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Σκοπίων ανέφερε την αιφνίδια αλλαγή στάσης της εν λόγω χώρας, και συγκεκριμένα ότι επιδιώκει τη χρήση του ακρωνυμίου MKD αντί του RNM».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Action Plan 2019, που υπεγράφη με τα Σκόπια, χρησιμοποιήθηκε η σύντμηση «RNM» με τη συναίνεσή τους, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.

Όπως επισημαίνεται στο σημείωμα, που είναι διαβαθμισμένο ως εμπιστευτικό, η άποψη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι «να μην υπογραφεί το ΠΣΣ 20 με τη σύντμηση MKD» και «να επιδιωχθεί να γίνει χρήση των ονομάτων των χωρών ολογράφως (Greece – Republic of North Macedonia ή North Macedonia), προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα των συντμήσεων και να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατόν το ΠΣΣ 2020 Ελλάδας – Σκοπίων και να υλοποιηθούν οι δράσεις του».

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.