ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κούρδοι διανοούμενοι καλούν τους διεθνείς φορείς να διερευνήσουν την χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία

1 min read

«Ως διανοούμενοι, συγγραφείς, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιστήμονες και οικολόγοι, καταδικάζουμε σθεναρά την εισβολή, τις επιθέσεις, τις δολοφονίες και τη χρήση παράνομων όπλων και χημικών όπλων», ανέφεραν σε δήλωση που εξέδωσαν επιφανείς Κούρδοι στο Κουρδιστάν και στο εξωτερικό.

Πεντακόσιοι εξήντα ένας Κούρδοι διανοούμενοι που ζουν σε διάφορα μέρη του Κουρδιστάν και στο εξωτερικό μοιράστηκαν κοινή δήλωση καλώντας τους διεθνείς θεσμούς και φορείς να λάβουν σαφή στάση εναντίον της Τουρκίας, η οποία κατηγορείται για χρήση χημικών όπλων εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

«Ως διανοούμενοι, συγγραφείς, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιστήμονες και οικολόγοι, καταδικάζουμε σθεναρά την εισβολή, τις επιθέσεις, τις δολοφονίες και τη χρήση παράνομων όπλων και χημικών όπλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί χημικά όπλα και απαγορευμένες βόμβες ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνει αγωνιστές ελευθερίας, δημοσιογράφους, πολιτικούς και πολιτικούς ακτιβιστές στο βόρειο Κουρδιστάν», πρόσθεσαν οι υπογράφοντες.

Η δήλωση αναφέρθηκε επίσης στη σιωπή των δυτικών χωρών και των διεθνών οργανισμών απέναντι στις καταγγελίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία και ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη και τους δικηγόρους για τα ανθρώπινα δικαιώματα να λάβουν μέτρα κατά των εν λόγω καταγγελιών.

Η δήλωση επέκρινε το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP), το οποίο κυβερνά την αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, επειδή βοηθά την Τουρκία.

«Το KDP δεν επιτρέπει την αποστολή μασκών αερίου στους αντάρτες, ούτε χορηγεί άδεια σε δημοσιογράφους και διεθνείς οργανισμούς που θέλουν να διερευνήσουν τη χρήση χημικών όπλων».

ΠΗΓΗ: Kurdishvoice.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.