ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κώστας Καραΐσκος: Νέο έγκλημα με τα νεοπροσφυγικά δάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Με βιντεομήνυμά του που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος» του Δήμου Κομοτηνής Κώστας Καραΐσκος ζητάει να βρεθεί λύση για τα δάνεια των ομογενών παλιννοστούντων και προειδοποιεί ότι «δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα». Μάλιστα χρησιμοποιεί σε πολλά σημεία του λόγου του επιθετική γλώσσα, καθώς αναφέρεται σε «ξεφτιλισμένα υποκείμενα των εισπρακτικών εταιριών» και τονίζει πως «οφείλουμε να στείλουμε όλους τους υπεύθυνους στον αγύριστο».

Θυμίζουμε πως μόλις πριν λίγες μέρες στην Κομοτηνή είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση αναφορικά με το θέμα των δανείων των παλιννοστούντων.

Αναλυτικά ο Κώστας Καραΐσκος αναφέρει: «Το ζήτημα που προέκυψε εσχάτως με τα δάνεια των προσφύγων είναι μια ακόμη απόδειξη της ξενικής κατοχής και του άθλιου “κοτζαμπασισμού” που ζούμε εδώ και 12 χρόνια στο λεγόμενο ελληνικό κράτος.

Άνθρωποι που κλήθηκαν να γυρίσουν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην πατρίδα, με υποσχέσεις για σπίτια και δουλειές βρίσκονται σήμερα -όσοι δεν έχουν ξανά φύγει μετανάστες- άνεργοι και απειλούνται να μείνουν και άστεγοι. Σε μια χώρα όπου οι δύο εγκληματικές συμμορίες που την κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά, χρωστάνε πάνω από 650 εκατομμύρια, αυτοί διεκδικούν ρυθμίσεις και διαγραφές, σε μια χώρα όπου ο πρωθυπουργός ο ίδιος δεν ντρέπεται να χρωστάει κάπου 1,5 εκ. ευρώ, ζητάνε πλήρη αποπληρωμή για 10-20.000 ευρώ από ανθρώπους που πήραν ένα στεγαστικό δάνειο και περνάν τον χειμώνα ελλείψει θέρμανσης τυλιγμένοι με κουβέρτες μέσα σε παγωμένο σπίτι, συχνά χωρίς να έχουν 2 ευρώ να πιουν καφέ στην πλατεία της πόλης.

Η οικονομική “Γκεστάπο” που λέγεται ΑΑΔΕ άρχισε να εμφανίζει στους λογαριασμούς των δανειοληπτών τα χρέη και συνεχίζονται τα τηλεφωνήματα από τα ξεφτιλισμένα υποκείμενα των εισπρακτικών εταιρειών που προσβάλλουν και λοιδορούν τον κόσμο.

Να τελειώνουμε, ας είναι μια ρύθμιση σαν αυτές που ήδη προτάθηκαν για σύνδεση με το εισόδημα του δανειολήπτη, ας είναι ένα “κούρεμα”, ας είναι μια απλή διαγραφή, δεν είναι το τεχνικό κομμάτι που ενδιαφέρει, αλλά το πολιτικό. Αυτό που ιδίως στη Θράκη είναι εξόχως εθνικό. Η συνειδητή ελληνική κοινωνία που υποδέχθηκε τους συμπατριώτες μας πριν τρεις δεκαετίες ως δημογραφική και αναπτυξιακή ενίσχυση, δεν θα επιτρέψει να ξεσπιτωθούν ούτε για χάρη κάποιων κορακιών, ούτε κάποιων λαθροεποίκων. Έχουμε δει αμύθητα ποσά να χάνονται στον τόπο μας σε υποτιθέμενες επενδύσεις και να μην κουνιέται φύλλο. Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα οφείλουμε να στείλουμε όλους τους υπεύθυνους στον αγύριστο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.