Πα. Οκτ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόσμος, σημαίες και λάβαρα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

1 min read

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο είναι δρακόντεια, προκειμένου να μην υπάρξει επαφή των αναρχικών με τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Εκατοντάδες κόσμου καταφθάνουν συνεχώς στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που είναι προγραμματισμένο για τις δύο το μεσημέρι.

Πολίτες από την βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Κρήτη έχουν ξεκινήσει από χθες για την πρωτεύουσα και ήδη σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές και λάβαρα και τα πρώτα πανό με συνθήματα και κόσμος με ελληνικές σημαίες έχουν πάρει θέση στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι διοργανωτές αναμένουν λαοθάλασσα, σύμφωνα με όσες εκτιμήσεις έχουν ακουστεί, ενώ ο Στέργιος Καλόγηρος, εκ των διοργανωτών, είχε πει χαρακτηριστικά πως η «βάση» είναι το ένα εκατομμύριο πολίτες και αναμένονται περισσότεροι.

Τα πούλμαν που φθάνουν στην Αθήνα θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο κέντρο είναι δρακόντεια, προκειμένου να μην υπάρξει επαφή των αναρχικών, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, με τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου.

Μαζικά φτάνουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο – Επί ποδός η αστυνομία

Από τις 10 το πρωί έχουν κλείσει για το επιβατικό κοινό οι κεντρικοί σταθμοί του μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ». ενώ σταδιακά κλείνουν και οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.