ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και τις εθνικές οδούς

1 min read

Με λιγότερες κρατήσεις στα ξενοδοχεία, αλλά με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και τις εθνικές οδούς, κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμμαχος στην πασχαλινή ανάπαυλα θα είναι ο καιρός, ο οποίος την Κυριακή του Πάσχα θα είναι πολύ καλός, με ηλιοφάνεια και ζέστη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κορυφώνεται από χθες η έξοδος των εκδρομέων. Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί χθες 22 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 12 για τις Κυκλάδες, ενώ έξι δρομολόγια αναμενόταν να πραγματοποιηθούν από το Λαύριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 14.954 επιβάτες για τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, 2.458 Ι.Χ. οχήματα, 775 φορτηγά και 351 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 28 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 4.817 επιβάτες, 781 Ι.Χ. οχήματα, 46 φορτηγά και 127 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 Ι.Χ. οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν πέντε δρομολόγια και αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 Ι.Χ. οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών αρχών, η κίνηση στα λιμάνια της χώρας είναι η ίδια, ή ίσως και λίγο μεγαλύτερη, σε σχέση με το περυσινό Πάσχα.

Ανάλογα αυξημένη η κίνηση και στις εθνικές οδούς. Χθες, Μ. Πέμπτη, από την Αθηνών Κορίνθου, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, πέρασαν 26.300 οχήματα, ενώ από την Αθηνών – Λαμίας πέρασαν τις ίδιες ώρες 17.142 οχήματα. Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας αυτές τις ημέρες στο οδικό δίκτυο, ενώ έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων.

Στο μεταξύ, δεν έλειψε και η ταλαιπωρία, καθώς πλοίο με προορισμό τον Αργοσαρωνικό υπέστη μηχανική βλάβη χθες και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Πειραιά. Το «Flyingcat 6» με 332 επιβάτες παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Τούρλου Αίγινας. Το υδροπτέρυγο είχε αναχωρήσει στις 8 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά για Υδρα, Σπέτσες Πόρτο Χέλι. Οι επιβάτες που χρειάστηκε να επιστρέψουν στο λιμάνι του Πειραιά προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 18 Απριλίου, θα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Προτιμήσεις

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και η Κέρκυρα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων για τις πασχαλινές διακοπές, ενώ από εξωτερικό στο «τοπ» των προτιμήσεών τους είναι το Λονδίνο, η Λάρνακα και η Ρώμη. Αυτά τα αποτελέσματα προέκυψαν από την έρευνα της «airtickets» για την περίοδο από 4 μέχρι 11 Απριλίου 2018.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τη σημερινή, μέχρι και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος και βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τον διδάκτορα Μετεωρολογίας στο Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Σιούτα, η μεταβολή του καιρού, που ξεκίνησε από χθες το βράδυ στο Ιόνιο, την Ηπειρο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Μακεδονία, θα συνεχιστεί και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός θα είναι άστατος, με αρκετή συννεφιά και βροχές, ιδιαίτερα στη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Ειδικότερα, η μέγιστη θα φτάσει τους 20οC και η ελάχιστη τους 7οC.

Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας σε σχέση με τη Μ. Πέμπτη και σήμερα προβλέπονται για αύριο, Μεγάλο Σάββατο. Νεφώσεις με λίγες βροχές θα αναπτυχθούν σε δυτικές περιοχές και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πολύ μικρή περαιτέρω πτώση, με τη μέγιστη κατά μέσο όρο να είναι στους 19οC – 20οC.

Η βελτίωση του καιρού έρχεται ανήμερα το Πάσχα. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, το Πάσχα θα είναι ηλιόλουστο και ζεστό, με τον υδράργυρο να παίρνει πάλι την ανηφόρα. Θα αγγίξει τους 23 οC. Υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχοπτώσεων στη Δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Καλός και ζεστός ο καιρός θα είναι και τη Δευτέρα του Πάσχα, με τα χαρακτηριστικά της Κυριακής.

Στα ξενοδοχεία

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής βασίζονται οι ξενοδόχοι, με την κίνηση στους δημοφιλείς προορισμούς να είναι πιο υποτονική από πέρυσι. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων αποδίδουν τη μικρότερη κίνηση στο γεγονός ότι το Πάσχα εφέτος πέφτει πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), «αρνητικά για την αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης λειτουργεί το γεγονός ότι φέτος δεν συμπίπτουν χρονικά το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες οι πληρότητες να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, όπως και το ότι οι πτήσεις της θερινής περιόδου ξεκινούν από τα μέσα Απριλίου και μετά. Επιβαρυντικός παράγοντας θεωρείται η πρόσφατη ξαφνική μεταβολή του καιρού, αφού οι συνθήκες που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν ευνόησαν τον προγραμματισμό πασχαλινών αποδράσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.