ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» Πού εξετάζεται σκληρό lockdown

1 min read

Ετοιμη για εφαρμογή σχεδίου τοπικών lockdown είναι η κυβέρνηση, περιμένοντας και την εισήγηση  της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που εξετάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική, δεδομένου του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται εισηγήσεις για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε νομούς με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο καθώς, μέσω lockdown, παραμένει υψηλός ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για να επιβληθούν άμεσα στην Δυτική Αττική είναι η αύξηση των τεστ, αυστηροποίηση  της επιτήρησης, απαγόρευση του click away μέχρι και ολικό απαγορευτικό τύπου Μαρτίου. 

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ασπρόπυργο αλλά τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων  θα συνεδριάσει πάλι την Πέμπτη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας.

Προειδοποίηση Κικίλια για πιο σκληρό lockdown σε 11 «κόκκινες» περιοχές με αυξημένα κρούσματα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τις εξελίξεις στην πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα τόνισε ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας και Δυτικής Αττικής. 

Επισημαίνοντας «την πολλή μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα τα οποία έρχονται να πάρουν μια σειρά από χώρες για την αναχαίτιση του κορωνοϊού» ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων. «Η λέξη ελευθερία τα λέει όλα, για την ψυχολογία μας, για τον τρόπο που αισθανόμαστε όταν θέλουμε να πάρουμε την ζωή μας πίσω» είπε για την κωδική ονομασία της προμήθειας εμβολίων στην Ευρώπη.

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν πρόκειται περί ενός εμβολίου, αλλά πολλών, αρκετά από τα οποία είναι σε διαδικασία προαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λίαν συντόμως την οδό της αδειοδότησης θα πάρουν και άλλα δύο εμβόλιο. Οι δόσεις είναι η μία πίσω από την άλλη, σύμφωνα με τα συμβόλαια προαγοράς.

«Θα εμβολιάσουμε πρώτα απ’ όλα τους υγειονομικούς μας. Θα τιμήσουμε τους αγωνιστές στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες» επανέλαβε ο κ. Κικίλιας.

Χρυσοχοΐδης για Δ. Αττική: Αν χρειαστεί θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι-σπίτι

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι-σπίτι», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα, για τον κορωνοϊό, όπου συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες.

Η σύσκεψη έγινε την Πέμπτη, στην αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής και υγειονομικών φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αμέσως μετά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι…

Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.