ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός – Τουρκία: Έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων η Τουρκία – 115 νεκροί σε 24 ώρες

1 min read

Η Τουρκία για ακόμα μία ημέρα κατέγραψε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Συνολικά 101.790 μολύνσεις έχουν καταγραφεί στη χώρα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε σήμερα τις 100.000, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Συνολικά 101.790 μολύνσεις έχουν καταγραφεί στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κοτζά.

Η ασθένεια προκάλεσε τις τελευταίες 24 ώρες 115 θανάτους και 3.116 νέα κρούσματα, ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

Συνολικά στη χώρα 2.491 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με την Covid-19.

Σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου κατ’οίκον περιορισμού διάρκειας τεσσάρων ημερών σε 31 τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Το μέτρο αυτό για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μια σειρά μέτρων κατά της πανδημίας, όπως το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, την απαγόρευση συναθροίσεων και το κλείσιμο πολλών δημόσιων χώρων και καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων.

Η τουρκική ιατρική ένωση, η οποία εκπροσωπεί το 80% των γιατρών της χώρας, ανακοίνωσε χθες ότι σχεδόν 3.500 εργαζόμενοι στον τομέα υγείας έχουν μολυνθεί, 24 εκ των οποίων πέθαναν.

Στοίχημα ο μήνας του Ραμαζανιού

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ήδη ότι θεωρεί πιθανό τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού να αρχίσουν να αίρονται σταδιακά περί τα τέλη Μαΐου. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η χώρα θα είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ομαλότητα μετά τη θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού (26η Μαΐου).

«Αν τηρούμε τους κανόνες και ενεργούμε ευσυνείδητα, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της ομαλότητας. Για εμάς το να μεταβούμε σε μια περίοδο κανονικότητας σταδιακά κατά τη διάρκεια του Μπαϊραμιού θα εξαρτηθεί από το αν θα τηρήσουμε αυστηρά, ή όχι, τα εξαγγελθέντα μέτρα. Δεν πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις στους κανόνες απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης», επέμεινε ο Κοτζά.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας σημείωσε ακόμη ότι το 8% των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα λόγω της ασθένειας COVID-19 ήταν ηλικίας μικρότερης των 60 ετών και δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο χρόνιο νόσημα.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό του ιού, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ακύρωσε μαζικές συγκεντρώσεις και τα ομαδικά γεύματα, ή ιφτάρ, όταν τελειώνει η νηστεία κατά τη διάρκεια της ημέρας το Ραμαζάνι, το οποίο στην Τουρκία ξεκινά αύριο 24η Απριλίου και λήγει την 23η Μαΐου.

Οι δήμοι στην Τουρκία θα αυξήσουν την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από το ιφτάρ, για να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες που εργάζονται θα μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι για το γεύμα μετά το τέλος της νηστείας. Επίσης θα περιοριστεί η πρόσβαση σε ιερούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Εξάλλου, 25.000 Τούρκοι πολίτες σε 59 άλλες χώρες θα επαναπατριστούν για το Ραμαζάνι, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες προτού να τους επιτραπεί να ενωθούν με τις οικογένειές τους. Από σήμερα 23η Απριλίου, εθνική εορτή και Ημέρα του Παιδιού, έως την 26η Απριλίου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 επαρχίες για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού.

Κατά τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι θα ισχύσει μόνο για πρόσωπα κάτω των 20 ετών και άνω των 65 ετών. Όλοι οι άλλοι πολίτες θεωρητικά επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι, αν και οι αρχές τους συνιστούν να μένουν σπίτι όσο περισσότερο είναι δυνατόν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.