ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ είναι χειρότερο από ό,τι νομίζουμε

1 min read

Μέσα σε μόλις δύο μήνες, η αμερικανική αγορά εργασίας συρρικνώθηκε. Καθώς οι επιχειρήσεις έκλεισαν η μία μετά την άλλη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι απολύσεις εκτοξεύτηκαν και εκατομμύρια Αμερικανοί έμειναν άνεργοι.

Η σφοδρότητα των απολύσεων ήταν τέτοια, που σχεδόν εξαφάνισαν 10 χρόνια απασχόλησης μέσα σε μόλις δύο μήνες και το επίσημο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο.

Αυτό σηματοδοτεί το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τότε που το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) άρχισε να παρακολουθεί τα μηνιαία στοιχεία το 1948 και είναι ισοδύναμο με τα επίπεδα ανεργίας που έχουν να παρατηρηθούν από τη Μεγάλη Ύφεση τη δεκαετία του 1930, για τα οποία η BLS έχει καταρτίσει ετήσιες εκτιμήσεις.

Αλλά όσο τρομερό και αν είναι, το υψηλό ποσοστό ανεργίας δεν δείχνει την πλήρη έκταση της κρίσης στην απασχόληση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκατομμύρια άνεργων Αμερικανών δεν υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό, αναφέρει δημοσίευμα του CNNi.

«Ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι πολύτιμο μέτρο, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο βάζουμε πολλούς άλλους δείκτες εργατικού δυναμικού εκεί – για να δώσουμε μια ολοκληρωμένη ματιά στο τι συμβαίνει στο εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Julie Hatch Maxfield, αναπληρώτρια επίτροπος του BLS που επιβλέπει στατιστικά στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση.

Στην έκθεση για την απασχόληση της κυβέρνησης –όπως ήταν τυπικό εδώ και χρόνια– οι εργαζόμενοι υπολογίζονται ως «άνεργοι» μόνο αν ήταν εκτός εργασίας και έψαχναν για εργασία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Ή εάν βρίσκονταν σε προσωρινή απόλυση, με την προσδοκία να τους γίνει ανάκληση εργασίας εντός έξι μηνών.

Τι γίνεται όμως με τα εκατομμύρια των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους και δεν έψαχναν για δουλειά; Με την έκκληση για παραμονή στο σπίτι να εξακολουθεί να ισχύει στις περισσότερες πολιτείες και όλες, εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές, απλά δεν είχε νόημα για τους περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν την αναζήτηση μιας νέας εργασίας τον Απρίλιο.

Σκεφτείτε όλους τους εργαζόμενους που είχαν σταθερή δουλειά πριν από την πανδημία, και δεν έχουν ξεκινήσει αναζήτηση εργασίας εδώ και αρκετό καιρό – ίσως ακόμη και χρόνια.

Αυτή η κατηγορία – άνεργοι που «θέλουν δουλειά τώρα» αλλά «δεν έψαξαν για δουλειά τον προηγούμενο χρόνο» – φτάνει περίπου τα 3 εκατομμύρια εργαζόμενους το μήνα για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, αλλά ξαφνικά υπερδιπλασιάστηκε στα 6,9 εκατομμύρια τον Απρίλιο. Επειδή αυτοί οι εργαζόμενοι δεν αναζήτησαν νέες θέσεις εργασίας τους τελευταίους 12 μήνες, δεν υπολογίστηκαν ούτε στο ποσοστό ανεργίας ούτε στο ποσοστό υποαπασχόλησης U6.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 23,1 εκατομμύρια Αμερικανοί καταμετρήθηκαν ως άνεργοι τον Απρίλιο. 

Το ποσοστό ανεργίας του Απριλίου δεν περιλαμβάνει:

2,3 εκατομμύρια άτομα που ήταν «οριακά προσκολλημένα» στο εργατικό δυναμικό. Αυτοί οι άνθρωποι έψαχναν για δουλειά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά όχι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

10,9 εκατομμύρια άτομα που εργάζονταν με μερική απασχόληση «για οικονομικούς λόγους». Αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν μειωμένες ώρες λόγω δυσμενών επιχειρηματικών συνθηκών.

6,9 εκατομμύρια άτομα που θέλουν δουλειά αλλά δεν έχουν κάνει αναζήτηση τους τελευταίους 12 μήνες.

Αν προσθέσεις όλους τους παραπάνω, βγαίνει σύνολο 43,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι που είτε ήταν εκτός εργασίας είτε εργάζονταν μειωμένες ώρες τον Απρίλιο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.