ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις ανακοίνωσε ο Ερντογάν

1 min read

Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη με το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων.

Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου. Σημειώνεται ότι η 23η Απριλίου είναι εθνική εορτή για την Τουρκία και συνήθως πραγματοποιούνταν παρελάσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.

Πάντως ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε ότι η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει αποσπάσει την προσοχή της Τουρκίας από τα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Για αρκετό διάστημα πλέον το κύριο θέμα στις συσκέψεις μας είναι το έργο που έχουμε επιτελέσει σχετικά με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση σημαντικών θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη» είπε.

«Βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορωνοϊού σε ευκαιρία», είπε  ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Προεδρος είπε ότι «όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη». «Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και ασυνείδητη συμπεριφορά», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ είπε πως «έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Νέο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, 123 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο και διαγνώστηκαν 4.674 κρούσματα για το ίδιο διάστημα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της κρίσης στις 11 Μαρτίου, έφτασε τους 2.140 και των κρουσμάτων σε 90.980.

Εγκαίνια σε νοσοκομείο 

Η πρώτη φάση του νοσοκομείου Basaksehir City Hospital, με εσωτερική επιφάνεια δόμησης περίπου 1 εκατ. τμ και χωρητικότητας 2.682 κλινών, εγκαινιάστηκε νωρίτερα από τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Ο πρόεδρος Ερντογάν παρακολούθησε την τελετή έναρξης με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, και σε λόγο του ανέφερε ότι «η Τουρκία στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και επιδεικνύει την ισχύ της σε μια περίοδο που οι διεθνείς οργανισμοί χάνουν το νόημά τους».

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Μάϊου η Τουρκία θα έχει ολοκληρώσει την παραγωγή 5.000 αναπνευστήρων για ιατρική χρήση, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του κορονοϊού, αναφέροντας ότι «ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, η Τουρκία ξεπερνάει επιτυχώς τα εμπόδια για την παρασκευή αναπνευστήρων».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει «η κατασκευή και των άλλων 8 νοσοκομείων φέτος, ώστε να τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.