ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Συναγερμός και αποκαλύψεις «βόμβα» για την κλινική Ταξιάρχαι – Η εισαγγελική παρέμβαση και οι καταγγελίες

1 min read

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί μετά τα δεκάδες κρούσματα σε δύο κλινικές της Αττικής και τους τρεις νεκρούς από κορωνοϊό που προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον έναν από τους τρεις να προέρχεται από την κλινική «Κασταλία» αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 εργαζόμενοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Αυτό που προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία είναι ότι παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν άτομα θετικά στον κορωνοϊό συνεχίζονταν και γίνονταν ιατρικές πράξεις. «Κανείς δεν μας είχε ενημερώσει να μην έρθουμε» μετέφερε στο eleftherostypos.gr γιος ασθενούς που επισκέφθηκε το νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις το πρωί της Πέμπτης. Τόνισε ότι ναι μεν θερμομετρήθηκαν αλλά δεν τους έγινε καμία αναφορά για ύπαρξη κρουσμάτων και δεν διαπίστωσε να υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος συναγερμός.   

Από την δική του πλευρά ο διευθυντής της ιδιωτικής Κλινικής «Ταξιάρχαι», Αλέξανδρος Κοκκινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος, σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον κορωνοϊό. «Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Περισσότερο μπερδεμένος φάνηκε ο κ. Κοκκινάκης στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο νεφροπαθής που άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική, την εβδομάδα του Πάσχα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο δύο φορές με υψηλό πυρετό, αλλά δεν ελέγχθηκε ποτέ, ούτε ειδοποιήθηκαν οι Αρμόδιες Αρχές.

Ο διοικητικός διευθυντής δεν το έλαβε αυτό υπόψιν του και τόνισε ότι: «Δεν είμαι γιατρός, δεν με είχαν ενημερώσει οι θεράποντες γιατροί του. Δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε, έγιναν τα περιστατικά τόσο σύντομα που δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε. Δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε για το ιστορικό».

Τέλος, στο ερώτημα, μάλιστα, αν έχει σφραγιστεί η κλινική, επέμενε να μην απαντά. «Εμείς κάναμε ό,τι μας είπαν εκείνοι. Ολα όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο. Μάσκες, γάντια, κ.λπ».

Και άλλες καταγγελίες

Στην έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή Live News για τον κορονοϊό, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, 23.04.2020, ο Αλέξανδρος Μιχαήλ, πολίτης ο οποίος κατήγγειλε ότι την Πέμπτη (23/4) πήγε στην κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, όπου υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού, χωρίς κανείς να τον έχει ενημερώσει.

«Πήγα το πρωί με προγραμματισμένο ραντεβού. Πήγα στις 8 να κάνω μία αιματολογική. Και ξαναπήγα 10-11 για μία αξονική. Όταν πήγα στο νοσοκομείο παρατήρησα ότι υπήρχε πολύ μεγάλη προστασία, και τις δύο φορές που πήγα. Τέσσερα άτομα μπήκαν διαδοχικά στον αξονικό. Φεύγοντας από την πίσω μεριά του νοσοκομείου άκουσα δύο νοσοκόμες να χαριτολογούν, λέγοντας «μην με πλησιάζεις, μπορεί να είμαι φορέας. Κανείς δεν με ενημέρωσε ότι υπάρχουν κρούσματα. Με θερμομέτρησαν και υπήρχαν μέτρα προστασίας», κατέληξε ο ίδιος.

Στην ίδια εκπομπή  μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, 23.04.2020, ο κ. Γιώργος, συγγενής ασθενή στην κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. «Ο πατέρας μου έχει βγει αρνητικός. Κάνει αιμοκάθαρση. Τη Δευτέρα πήγαμε κανονικά. Ο κύριος που διαγνώστηκε θετικός ήταν στην επόμενη βάρδια, δεν βρεθήκαμε εκεί», σημείωσε ο κ. Γιώργος.   «Δεν έχουμε ενημερωθεί για το τι θα κάνουμε αύριο. Έχουμε αιμοκάθαρση. Θα πάμε δεν θα πάμε; Δεν μας έχουν ενημερώσει για τίποτα», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το ιστορικό

Ο συναγερμός σήμανε στις 22 Απριλίου το βράδυ μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε ασθενή. Ένας ασθενής με νεφροπάθεια εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού, έκανε το τεστ σε νοσοκομείο αναφοράς βρέθηκε θετικός και έτσι ειδοποιήθηκε η εν λόγω ιδιωτική κλινική.

Οργή Τσιόδρα-Χαρδαλιά για τα κρούσματα

Μιλώντας σε αυστηρό τόνο, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στα κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και στην Κασταλία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σήμανε συναγερμός για δομές στα δυτικά και νότια προάστια: «χθες το βράδυ είχαμε θετικό κρούσμα στα νότια προάστια που κατέληξε σήμερα το πρωί νομίζω σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους». Έχει γίνει δειγματοληψία σε τρόφιμους και εργαζομένους.

«Παρακολουθώντας μία κατάσταση να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες σε δομή των δυτικών προαστίων, είχαμε 28 κρούσματα, 11 σε εργαζομένους και 4 βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγθούν ποινικά και πειθαρχικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά για πιθανές ευθύνες στη διαχείριση περιστατικών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν. Καλούμε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να πάρουν όλα τα μέτρα και να τηρήσουν όλα τα πρωτόκολλα».

«Καρφιά» Τσιόδρα

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνηση μας.

«Σε δύο χώρους που δεν υπήρχε η ανάλογη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε, από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό» τόνισε αναφερόμενος στα πρόσφατα νέα κρούσματα σε μονάδες υγείας.

«Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε, να χάνουμε την επαγρύπνηση μας και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μετάδοσης», συνέχισε επισημαίνοντας πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικοι για τους πολλούς που προσέχουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.