ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών

1 min read

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε νωρίτερα ότι στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί ενδεχόμενο lockdown ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν πιο σκληρά μέτρα στο τέλος του μήνα. 

«Δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή ακόμα το ενδεχόμενο lockdown, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Επιπλέον τόνισε ότι όσον αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων ότι πρέπει να δούμε πως θα αποδώσουν αυτά που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα και πως στο τέλος του μήνα θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

«Αν δεν αποδώσουν κι αυτά εξυπακούεται πως θα πάρουμε περισσότερα», είπε.

Για την Αττική, υπογράμμισε ότι ναι είναι το επίκεντρο της πανδημίας, καθώς είναι η περιοχή που συγκεντρώνει και λόγω πληθυσμού το 40% με 60% των κρουσμάτων καθημερινά.

Στο ερώτημα αν τα περισσότερα κρουσματα πρόκειται για αλλοδαπούς «Δεν είναι το μεγαλύτερο μέρος είναι ένα κομμάτι». Πρόσθεσε ότι όπου υπάρχει συγχρωτισμός θεωρείται εστία μετάδοσης είτε είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε είναι σε άλλους χώρους.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Παράλληλα, με την ενίσχυση του συστήματος, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid test ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα.

Δημοσίευση στα Social Media