ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός – SMS στο 13033: Οι αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης

1 min read

Νέα μέτρα για το καθολικό lockdown ισχύουν από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, με φόντο τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα. 

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί με εξαίρεση την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση του ισχυρού σεισμού στην Ελασσόνα.

Πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες: Φωκίδας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων, αλλά και ο Δήμος Ανωγείων Ρεθύμνης.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναπροσαρμόζεται και διαμορφώνεται ως εξής:

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00Εξαίρεση αποτελούν η Αττικής και η Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις

Aλλάζει ο τρόπος χρήσης των SMS στο 13033 για τους εξής κωδικούς σε ολόκληρη τη χώρα:

  • Η χρήση του κωδικού «2» για τις αγορές από καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ, όπως και για τη μετάβαση σε υποκατάστημα τράπεζας με κωδικό « θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσα στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης ή σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων από αυτήν.
  • Με τη χρήση του κωδικού «6» για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Για τη χρήση του κωδικού «4» που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη, οι αστυνομικοί που θα κάνουν τον έλεγχο θα ζητούν πια επιπλέον διευκρινίσεις για την συγκεκριμένη μετάβαση.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις το βράδυ

Υπάρχουν μόνο τρεις λόγοι μετακίνησης με SMS στο 13033 κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ολόκληρη τη χώρα:

  • SMS στο 13033 με κωδικό «1»: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • SMS στο 13033 με κωδικό «6»: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.
  • Όσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Οι τρόποι μετακίνησης

1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. -Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  1. Όνομα/Επίθετο
  2. Διεύθυνση Κατοικίας
  3. Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  4. Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.