ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για την αύξηση των διασωληνωμένων -Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

1 min read

Σε αναμονή των νέων επίσημων ανακοινώσεων για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα από τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, η επιστημονική και ιατρική κοινότητα προβληματίζεται από την αύξηση των ασθενών που έχει χρειαστεί να διασωληνωθούν.

Ενδεικτικό είναι πως την Τετάρτη το απόγευμα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι διασωληνωμένοι ήταν 13, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Πέμπτη ξεπέρασαν τους 20 σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.
Την ίδια στιγμή 30 ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

6ος θάνατος στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό
Ωστόσο σήμερα καταγράφηκε ο 60ς θάνατος στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 70χρονο που υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται οι 79 ασθενείς (επίσημη ενημέρωση Τεταρτης) που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.


Τα νοσοκομεία αναφοράς, παρά την πίεση που δέχονται είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά, ενώ υπενθυμίζεται πως το ΝΙΜΤΣ, το στρατιωτικό νοσοκομείο, είναι πλέον νοσοκομείο για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ για τον ίδιο λόγο και ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας στην Ελευσίνα, που θα λειτουργήσει με ευθύνη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Χθες πάντως ο κ.Τσίοδρας τόνισε πως πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως όσο περισσότερο καθυστερεί η κορύφωση του κύματος στην Πατρίδα μας, τόσο περισσότερη ευκαιρία έχει να ετοιμαστεί το σύστημα υγείας και να βρεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τσιόδρας: Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 2.000-3.000
Την Τετάρτη, στην επίσημη ενημέρωση για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αφού ανέφερε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε ότι βάσει των μαθηματικών μοντέλων τα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό υπολογίζονται στα 2.000-3.000.

Αναφερόμενος στη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζουμε, όσον αφορά τη θεραπεία, και κάποια από τα μοντέλα της Γαλλίας, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη μελέτη οδήγησαν σε αρνητικοποίηση το 96% των ασθενών που την ακολούθησε. Παράλληλα επανέλαβε ότι οι κύριοι στόχοι του ελέγχου εστιάζουν στους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και εξήγησε ότι η πορεία της νόσου παρακολουθείται επαρκώς με δύο τρόπους και με τα κριτήρια που έχουν θέσει οι διεθνείς οργανισμοί.

Ερχονται 500 κινητές μονάδες για εξέταση για κορωνοϊό
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία 500 κινητών μονάδων για τη λήψη βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού και την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος εμφανίζονται το υπουργείο Υγείας, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπ. Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τον εθνικό Προϋπολογισμό. Έχει ύψος 10,8 εκατ. και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαρτίου. Οι προτάσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση logon.ops.gr.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.