ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Παγκόσμια ανησυχία – Επιστήμονες ανακάλυψαν 40 μεταλλάξεις του φονικού ιού

1 min read

Ολοένα και πληθαίνουν τα ευρήματα γύρω από τον covid-19 και δεν είναι πάντα θετικά.

Στον εντοπισμό 40 μεταλλάξεων του κορονοϊού έφτασαν μέσω ερευνών επιστήμονες στην Ισλανδία.

Οι εξετάσεις έγιναν σε 9.768 κατοίκους της Ισλανδίας από τις ισλανδικές αρχές με την συνεργασία της deCODE, ιδιωτικής εταιρίας γενετικής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, Άλαν Ράντρουπ Τόμσεν, αυτό καταδεικνύει πως ο ιός τελικά θα γίνει πιο μεταδοτικός αλλά λιγότερο επιβλαβής.

Πάνω από 300.000 κρούσματα του κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στον πλανήτη.

Με επιστήμονες να φτάνουν σε μια σοκαριστική ανακάλυψη.

Εντοπίζοντας 40 νέες μεταλλάξεις του ιού μόνο στην Ισλανδία!

Και όλα αυτά την ώρα που ο covid-19 δείχνει να κορυφώνεται…

«Είναι παρόμοιο με την εξέλιξη που παρατηρούμε στη γρίπη και μπορούμε να ζήσουμε με αυτό. Δεν λέω πως όλες οι μεταλλάξεις θα επιβιώσουν αλλά υπάρχει μια προδιάθεση να εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως οι ιοί μπορούν να μολύνουν περισσότερους, επειδή έχουν προσαρμοστεί αλλά δεν είναι οι τύποι ιών που προκαλούν ασθένειες που επιβιώνουν. Αυτοί οι τύποι είναι που προκαλούν λιγότερες ασθένειες» εξήγησε ο Τόμσεν στην εφημερίδα της Δανίας, Information.

Ο Τόμσεν διευκρίνισε πως οι 40 τύποι εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες που μπορούν να εντοπιστούν σε συγκεκριμένες πηγές μόλυνσης, τις οποίες ερμήνευσε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Ισλανδίας, Θόρολφουρ Γκούντνασον δήλωσε πως τα αποτελέσματα θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Μαρία Μιόλ Γιόνστοτιρ του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλανδίας, επίσης υπογράμμισε πως τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν σε διεθνές επίπεδο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.