ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Ως πότε παρατάθηκε η ισχύς οικοδομικών αδειών

1 min read

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ για την τακτοποίηση αυθαιρέτων δόθηκε παράταση έως τις 8 Αυγούστου 2020 για την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην παράταση της ισχύος των οικοδομικών αδειών μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, αυτή αφορά στις περιπτώσεις όπου έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου.

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 δόθηκε για τις προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών, τις οικοδομικές άδειες και τις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας για όσες από αυτές λήγουν στο διάστημα από 1η Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2020. Ακόμη, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην ΠΝΠ, παρατείνονται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, οι προθεσμίες αναθεώρησης άδειας μετά από λήξης της, και ειδικότερα οι προθεσμίες των τεσσάρων ετών από τις ημερομηνία λήξης της άδειας και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά τον χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης. Επίσης, δίνεται παράταση ενός χρόνου της δυνατότητας αναθεώρησης του χρόνου ισχύος των εγκρίσεων εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας στην περίπτωση που αυτές έληγαν κατά το διάστημα από 1η Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2020.

Όπως προαναφέρθηκε, με την ΠΝΠ παρασχέθηκε παράταση έξι μηνών στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την υπαγωγή ενός αυθαίρετου στον τελευταίο νόμο τακτοποίησης (ν. 4495/2017) αλλά και της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης (αφορούν στοιχεία ιδιοκτήτη, παράβολα κ.ά).

Τέλος, αναστέλλονται έως το τέλος Ιουνίου 2020, οι προθεσμίες των 30 ημερών για τις περιπτώσεις αυτόβουλης πραγματοποίησης κατεδάφισης – αποκατάστασης της αυθαιρεσίας από τη λήψη γνώση της έκθεσης αυτοψίας και της προθεσμίας των τεσσάρων μηνών από τη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης. Έτσι, δεν επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης και το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό των 200 ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.