ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός Μέτρα Τι ισχύει για το επίδομα, τις απολύσεις και τα ενοίκια

1 min read

Πέντε σημαντικές διευκρινήσεις για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Σε ποια χρονική περίοδο αντιστοιχεί το επίδομα των 800 ευρώ.

Μερικές χρήσιμες διευκρινήσεις προκειμένου να υπάρξουν παρερμηνείες όσον αφορά στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω κορονοϊού, σας παρουσιάζει το newsit.gr. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, διότι όλα όσα ανακοινώθηκαν θα εξειδικευτούν μέσα από ερμηνευτικές εγκυκλίους τις επόμενες ημέρες θα ισχύσουν τα εξής:

1. Το βοήθημα των 800 ευρώ θα αφορά το διάστημα από 15 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου και δεν θα αφορά έναν μήνα, αλλά ουσιαστικά ενάμιση. Αν θέλουμε να το αναγάγουμε σε μηνιαία βάση, τότε το επίδομα είναι 533 ευρώ.

2. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί και πέραν της 30ης Απριλίου τότε πιθανότατα θα δοθεί παράταση.

3. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του προγράμματος δεν μπορούν να προβούν σε απολύσεις από σήμερα και μετά. Την καταληκτική ημερομηνία, δηλαδή μέχρι πότε θα την μάθουμε αργότερα. Αν κάποια επιχείρηση δεν γίνει δέκτης ευνοϊκών ρυθμίσεων μπορεί να κάνει τις νόμιμες απολύσεις. Επίσης αν κάποια επιχείρηση έκανε απόλυση μέχρι και τις 17 Μαρτίου μπορεί να μπει στο πρόγραμμα.

4. Οι επιχειρήσεις εκείνες που θα κάνουν χρήση των ευνοϊκών μέτρων είναι είτε αυτές που έκλεισαν με απόφαση της κυβέρνησης, είτε αυτές που έχουν αποδεδειγμένα δεχθεί τις συνέπειες του κορονοιού. Για την τελευταία κατηγορία θα βγει κατάλογος με τους ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός δραστηριότητας).

5. Για την μείωση των ενοικίων θα υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος, όχι για την επαγγελματική στέγη, αλλά κυρίως για τα ενοίκια αυτών που έχουν πληγεί από την κρίση. Και αυτό διότι μπορεί κάποιος από ένα ζευγάρι είναι δημόσιος υπάλληλος και ο άλλος να δουλεύει σε γυμναστήριο που έκλεισε με απόφαση της κυβέρνησης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.