ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα, 1212 συνολικά – 5 νεκροί σήμερα, 43 στη χώρα μας

1 min read

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 56 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1212. Άλλοι πέντε νεκροί από τον ιό στη χώρα μας.

Σήμερα, καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 43. 72 διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 14 γυναίκες. 5 εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 738.000 κρούσματα, πάνω από 35.000 νεκροί, ενώ από 135.000 έχουν αναρρώσει.

Τσιόδρας νέα κρούσματα κορονοϊού

Όσον αφορά τους θανάτους, σε ποσοστό πάνω από 90% υπήρχε υποκείμενο νόσημα. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ.

Επιπλέον, συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως 2 ετών και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά γενικότερα.

Το παιδί που θα εμβολιαστεί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα, ενώ μετά το πέρας της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές δόσεις.

Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν. Είμαστε στη φάση του μετριασμού, εφαρμόζουμε μέτρα φυσικής απομάκρυνσης.

Σε ό,τι αφορά την προφυλακτική θεραπεία σε γιατρούς και εθελοντές, ο κ.Τσιόδρας είπε ότι έχει προγραμματιστεί και μίλησε για θεραπείες που δοκιμάζονται σε άλλες χώρες που μειώνουν τη φλεγμονή.

Βλέποντας τη διεθνή βιβλιογραφία, είπε ότι θα χορηγηθεί χλωρονίκη, ως μορφή προφύλαξης. Το θέμα θα συζητηθεί αύριο και η χορήγηση θα γίνεται υπό παρακολούθηση για παρενέργειες.

Χαρδαλιάς: Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό

Μήνυμα ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς για τον κορονοϊό έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε, δεν θα πάμε σε εκκλησίες», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

«Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες» συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «όσο τηρούνται οι κανόνες δεν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ωστόσο εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση αναγκαστικά θα πάμε σε νέα μέτρα».

Προσωρινό λουκέτο στο εργοτάξιο της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Δημοσίευση στα Social Media