ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός – Κομισιόν: Προσοχή σε διαδικτυακά προϊόντα που δήθεν προστατεύουν ή θεραπεύουν

1 min read

Αύξηση της διαδικτυακής πώλησης πλαστών προϊόντων τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν ή θεραπεύουν από τον κορωνοϊό Covid-19, παρατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ετοιμάζει κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι ψευδείς ισχυρισμοί αφορούν διάφορα αγαθά όπως μάσκεςκαλύμματα και απολυμαντικά χεριών. Οι εν λόγω έμποροι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε πολύ υψηλές τιμές, ισχυριζόμενοι π.χ. ότι βρίσκονται σε έλλειψη και έτσι παραπλανούν τους καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο των εθνικών αρχών προστασίας των καταναλωτών σε επίπεδο ΕΕ (CPC) ξεκίνησαν κοινές δράσεις, κατόπιν των μέτρων που έλαβε η ιταλική αρχή.

Ανταλλάσσουν ενεργά πληροφορίες και συνεργάζονται για μια συνεκτική προσέγγιση καταπολέμησης αυτών των πρακτικών, ώστε οι καταναλωτές να μην εξαπατώνται από ανέντιμους εμπόρους. Σκοπεύουν επίσης να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές για τις πρακτικές αυτές.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε:

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους εμπόρους να εκμεταλλευτούν τους φόβους των καταναλωτών εξαιτίας της επιδημίας Covid-19 στην ΕΕ. Ορισμένες πλατφόρμες, όπως η Amazon και το Facebook, έχουν αναλάβει εθελοντικά δράση κατά των διαφημίσεων αυτού του είδους. Οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών αναβαθμίζουν τη δράση τους. Έτσι πρέπει να κινηθούμε».

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους φορείς, στα διαδικτυακά καταστήματα και στις πλατφόρμες που φιλοξενούν περιεχόμενο, να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε αυτή την αρπακτική συμπεριφορά. Σας διαβεβαιώνω ότι η Επιτροπή και οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών, θα χρησιμοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις για να πατάξουν τους ανέντιμους εμπόρους».

Με τη στήριξη της Επιτροπής, οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, ετοιμάζουν κατευθυντήριες γραμμές για τον αποτελεσματικότερο εντοπισμό των προβληματικών πρακτικών.

Δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης, οι αρχές των κρατών μελών καλούνται να θέσουν ως προτεραιότητα την άμεση λήψη των απαραίτητων ειδικών μέτρων επιβολής σε εθνικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για τον γρήγορο εντοπισμό και τη διαγραφή των ψευδών ισχυρισμών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.