ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Η Ρωσία δημιούργησε επτά πρωτότυπα εμβόλια

1 min read

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών (ΟΥΙΒΕ) της Ρωσίας Βερόνικα Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε ότι η χώρα δημιούργησε 7 πρωτότυπα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών (ΟΥΙΒΕ) έχει δημιουργήσει επτά πρωτότυπα ανασυνδυασμένου εμβολίου, από ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, σε κάθε μια από τις οποίες υπάρχουν επίτοποι ..» δήλωσε η Σκβαρτσόβα στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

Επίσης η Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε ότι η ΟΥΙΒΕ δημιούργησε νέες συσκευές αναπνευστήρων οι οποίες μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα υποστήριξη σε περισσότερους από δύο ασθενείς.

«Καταφέραμε μέσα σε μερικές ημέρες να δημιουργήσουμε συσκευές οι οποίες επιτρέπουν την παροχή οξυγόνου σε δύο μέχρι τέσσερις ασθενείς» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι σε σχέση με τους αναπνευστήρες που παράγονται στο εξωτερικό, διαθέτουν αντιβακτηριδιακά φίλτρα τα οποία έχουν προστασία 99,9% από βακτήρια και ιούς.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στην παρούσα φάση τρία ιατρικά σκευάσματα, και συγκεκριμένα τα σκευάσματα Umifenovirum, Remdesivir, Favipiravir τα οποία αυτή την στιγμή βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ προσέθεσε στον κατάλογο των σκευασμάτων που επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν την χλωροκίνη, την υδροχλωροκίνη και την τοσιλιζουμάμπη.

«Μεταξύ των παρασκευασμάτων τα οποία βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών σε ασθενείς με Covid-19, είναι επίσης τα Umifenovir, Remdesivir, Favipiravir… Τα εν λόγω ιατρικά σκευάσματα μπορούν να σήμερα να χρησιμοποιηθούν κατά την θεραπεία ασθενών με Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα στον νέο κατάλογο των φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού σε συνδυασμό με το Lopinavir και το Ritonavir καθώς και τις ανασυνδυασμένες ιντερφερόνες βήτα-1b και άλφα, συμπεριελήφθηκαν η χλωροκίνη, η υδροχλωροκίνη και η τοσιλιζουμάμπη.

To αντιικό σκεύασμα ribavirin αποκλείσθηκε από τον νέο κατάλογο των προς σύσταση φαρμακευτικών αντιικών σκευασμάτων, τα οποία συστήνεται να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα σκευάσματα. Παράλληλα στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την χρήση των εν λόγω σκευασμάτων δεν είναι επαρκή για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι είναι και αποτελεσματικά ως προς την θεραπεία του κορωνοϊού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.