ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Γερμανία και Ρωσία σταματούν την εξαγωγή προστατευτικών μασκών

1 min read

Στοπ” στην εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, κυρίως μασκών, βάζουν Γερμανία και Ρωσία εν μέσω εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν τους πολίτες των χωρών τους.

Η Γερμανία απαγόρευσε την Τετ’αρτη την εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, κυρίως μασκών, καθώς στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Διάταγμα “δημοσιεύτηκε σήμερα” με το οποίο απαγορεύεται η “εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, στολές κλπ)”, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών. Υπάρχει η δυνατότητα για εξαιρέσεις “υπό ορισμένες συνθήκες”, κυρίως για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας, διευκρίνισε ο πυρήνας αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργήθηκε από τα δύο υπουργεία, επισημαίνοντας ότι “ο εφοδιασμός προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού συνιστά ιδιαίτερη ανάγκη”.

Στα 15 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν επιβεβαιωθεί 240 κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το Robert Koch Institut, την ομοσπονδιακή αρχή ελέγχου των ασθενειών. Περισσότερα από τα μισά βρίσκονται στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την αγορά ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών για το ιατρικό προσωπικό.

Η διεξαγωγή της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης του Ανόβερου, μιας από τις μεγαλύτερες του τομέα, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 200.000 επισκέπτες και 5.000 εκθέτες, αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού και αναμένεται να αρχίσει στις 13 Ιουλίου, αντί για τις 20 Απριλίου.

Παρομοίως και η Ρωσία ανακοίνωσε την αναστολή των εξαγωγών προστατευτικών μασκών και ιατρικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στη Ρωσία δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα κρούσματα πλην των έξι ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 εκτός της χώρας και λαμβάνουν ή έλαβαν θεραπεία.

Βάσει του διατάγματος δεν επηρεάζονται οι εξαγωγές που γίνονται για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά ούτε και η μεταφορά αυτών των ειδών από ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media