ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Έρευνα δείχνει ότι μεταδίδεται όπως η γρίπη

1 min read

Κινέζοι επιστήμονες αφού μελέτησαν δείγματα 18 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και συγκεκριμένα μελέτησαν τον λαιμό και την μύτη των ασθενών,ανακοίνωσαν ότι ο τρόπος μετάδοσης του νέου ιού μοιάζει πιο πολύ με αυτόν της κοινής γρίπης παρά με του SARS ή άλλων συγγενών ιών. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο νέος ιός μεταδίδεται ευκολότερα απ’ ότι αναμενόταν. Υπήρξε περίπτωση ασθενή στον οργανισμό του οποίου ανιχνεύτηκε ο ιός,παρά το γεγονός ότι δεν παρουσίαζε συμπτώματα της επιδημίας. Αυτό επιβεβαιώνει τους φόβους που υπήρχαν ότι ασυμπτωματικοί ασθενείς δύνανται να μεταδίδουν τον ιό. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν χθες στην New England Journal of Medicine και παρότι είναι σε πρώιμο στάδιο προσφέρουν νέα στοιχεία σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ερευνητές αναφέρουν ότι ο νέος ιός έχει την ικανότητα να προσβάλλει και το άνω και το κάτω αναπνευστικό σύστημα σε αντίθεση με προγενέστερους ιούς όπως ο SARS. Αυτή η δυνατότητα του ιού είναι που προκαλεί πνευμονία,ενώ δίνει στον ιό την ικανότητα να μεταδίδεται εύκολα,όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δείγματα 18 ανθρώπων στην επαρχία Γκουανγκντονγκ της Κίνας και διαπίστωσαν πως σε έναν ασθενή ο οποίος είχε εμφανίσει συμπτώματα ιού σε μέτρια επίπεδα δεν εκδηλώθηκαν συμπτώματα. Ανάμεσα στους υπόλοιπους 17 ασθενείς εμφανίστηκαν αυξημένα επίπεδα εκδήλωσης του ιού στη μύτη και τον λαιμό-σύμπτωμα που παραπέμπει κυρίως στη γρίπη και όχι στον SARS-. Τα μέχρι στιγμής δείγματα αναφέρουν πως ο νέος ιός αν και συγγενικός με τον SARS δεν συμπεριφέρεται όπως αυτός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.